Galaţi: Moldoveni cu şedere ilegală depistaţi şi amendaţi de poliţiştii de la imigrări Recomandat

Joi, 08 Septembrie 2022 15:35
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Patru cetăţeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.100 lei şi s-au emis patru decizii de returnare.
Astfel, astăzi, joi, 08 septembrie 2022, poliţiştii de imigrări din Galaţi au depistat cu şedere ilegală patru cetăţeni străini din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României şi nici nu au întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept.
Având în vedere cele constatate, poliţiştii de imigrări au sancţionat contravenţional cei patru cetăţeni străini cu amendă, în valoare totală de 2.100 lei.
De asemenea, pe numele lor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002,republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.
Activiatatea poliţiştilor de imigrări a fost sprijinită de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu