Galaţi: Băiat bătut cu bestialitate şi incendiat de propriul tată Recomandat

Joi, 13 Ianuarie 2022 14:30
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un băiat în vârstă de 16 ani, din Galaţi, se află în spital după ce a trecut prin chinuri groaznice provocate chiar de propriul tată care l-a bătut crunt şi apoi a turnat spiert pe el şi i-a dat foc. Băiatul a avut o soartă crudă chiar de la naştere. Mama la abandonat în maternitate la trei săptămâni, iar tatăl care până la urmă l-a luat să-l crească, dar care de fapt l-a lăsat la bunici până când bătrânii au murit. În urmă cu aproape 10 ani, bărbatul şi-a refăcut viaţa, însă concubina nu a dorit să crească copilul. Tatăl a dat vina pe băiat şi l-a făcut una cu pământul. Bărbatul a fost reţinut.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat, la data de 12.01.2022, Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat asupra unui membru de familie. (...) Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, la data de 11.01.2022, în jurul orei 21.00, inculpatul a aplicat unui membru de familie, în vârstă de 16 ani, lovituri cu pumnii şi cu un scaun din material plastic, iar ulterior l-a stropit cu alcool sanitar şi l-a incendiat, cauzându-i arsuri de gradul II, pe 8 – 10 % din suprafaţa corpului, precum şi echimoze şi excoriaţii, pentru a căror vindecare sunt necesare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

La spital, unde se află internat băiatul, au venit şi reprezentanţii DGASPC Galaţi pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru ca minorul să fie plasat după externarea din spital.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu