Galaţi: Elev de clasa a 7-a bătut sălbatic de un coleg de clasă (VIDEO) Recomandat

Vineri, 17 Martie 2023 09:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Imagini înfiorătoare, revoltătoare filmate într-o şcoală din România. Înfiorătoare prin duritate şi revoltătoare, pentru că incidentele de acest gen se tot repetă în diferite unităţi de învăţământ şi nimeni nu face nimic să le împiedice. Scenele au fost surprinse într-o sală de curs a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi. Un elev de clasa a 7-a a fost bătut sălbatic de un coleg de clasă, sub privirile celorlalţi adolescenţi, notează observatornews.ro.
Unul dintre ei a şi filmat totul, iar imaginile au fost obţinute în exclusivitate de reporterii Observator.
Niciunul dintre martori nu intervine. Dimpotrivă, copiii încurajează agresiunea şi pe agresor. Iar victima nu ripostează deloc. De altfel, băiatul ar mai fi fost victima unui atac agresiv în urmă cu câţiva ani, într-o altă şcoală în care a învăţat. După ce reporterii Observator au sesizat autorităţile, Inspectoratul Şcolar din Galaţi a început o anchetă.
"Cred că sunt extrem de importante măsurile de prevenţie. Ancheta s-a desfăşurat imediat şi încă este în desfăşurare. Urmează ca, în funcţie de toate informaţiile pe care le culegem, să vedem ce măsuri o să luăm", spune Adrian Silvestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Galaţi.
"Despre acest incident am aflat exact în ziua în care s-a petrecut, pe data de 14 martie, la sfârşitul programului. Şi am urmat paşii indicaţi de regulamentul şcolar. A doua zi am luat legătura cu familia, am purtat discuţii cu o parte din corpul profesoral clasei respective, cu psihologul. Mama agresorului a conştientizat gravitatea acestui eveniment, pe care noi îl considerăm ca fiind un incident izolat. Din punctul nostru de vedere, am luat imediat toate măsurile care se impun. Le-am luat în vederea remedierii comportamentului, gândindu-ne la modul în care copilul ar putea să conştientizeze cât mai bine efectele comportamentului şi încercând să-l ajutăm la remedierea conduitei. Se va propune şi scăderea notei la purtare", a declarat Larisa Pelin, directoarea Liceului de Artă. Video AICI!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu