Galaţi: Cadrele didactice au protestat în faţa Prefecturii Recomandat

Marți, 21 Decembrie 2021 15:02
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Angajaţii din învăţământ au ieşit din nou în stradă. Câteva zeci de cadre didactice membre ale Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au protestat astăzi, marţi, 21 decembrie 2021, în faţa Prefecturii din Galaţi. Ei au anunţat că şi la nivelul unităţilor de învăţământ au intrat în grevă japoneză şi ameninţă că nu vor mai încheia mediile elevilor, ameninţă chiar cu grevă generală, dacă nu îşi primesc măririle salariale amânate timp de doi ani.

Sindicaliştii sunt revoltaţi că nu a fost respectat procentul de majorare de 16%. Guvernanţii şi-au amintit de ei în ceasul al doisprezecelea, au modificat ordonanţa şi au anunţat că le vor majora salariile, totuşi, dar cu 8% de la 01 ianuarie 2022. Mult prea puţin, spun dascălii, care se plâng că banii în plus nu îi vor ajuta să facă faţă scumpirilor.

Legea aprobată în 2017 prevedea că din septembrie 2020 salariile profesorilor să fie majorate cu 16%. Guvernele Orban şi Cîţu au amânat însă aceste creşteri. De asemenea, cadrele didactice ameninţă că nu vor încheia situaţia şcolară a elevilor şi nu se vor prezenta la cursuri pe 03 ianuarie 2022.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu