Galaţi: Benzină furată de la maşini parcate în diferite zone ale oraşului Recomandat

Vineri, 03 Martie 2023 15:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada 12 – 26 februarie 2023 pe raza municipiului Galaţi, au fost comise mai multe infracţiuni de furt de combustibil lichid (benzină) din rezervoarele unor autoturisme care se aflau parcate în diferite zone ale oraşului, la toate aceste fapte, modul de operare fiind perforarea rezervorului.
Au fost sesizate 6 astfel de infracţiuni de furt de combustibil lichid (benzină), iar dosarele penale întocmite au fost preluate şi instrumentate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
În urma activităţilor de investigare şi de cercetare, poliţiştii din cadrul biroului mai sus menţionat au stabilit elemente care să conducă la identificarea autorilor comiterii acestor fapte, iar după transmiterea informaţiilor către secţiile de poliţie din municipiul Galaţi, la data de 28.02.2023, în jurul orei 01.00, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, a depistat pe strada Constantin Levaditti, un autoturism, în care se aflau doi tineri cu vârstele de 19 ani (conducător auto), respectiv 17 ani (pasager), ambii din satul Cuza Vodă, judeţul Galaţi.
În interiorul autoturismului au fost găsite mai multe recipiente din plastic şi scule electrice, bunuri suspicionate a fi folosite la sustragerea de combustibil.
Cei doi tineri au fost preluaţi, pentru cercetare, de poliţiştii din cadrul  Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt prezumtivii autori a 6 infracţiuni de furt de combustibil (benzină) din rezervoarele autoturismelor.
De asemenea, s-a stabilit că în urma comiterii acestor furturi a fost sustrasă cantitatea aproximativă de 215 l de benzină, prejudiciul creat fiind în valoare de 3660 lei, care nu a fost recuperat până în prezent.
Ulterior cercetărilor, faţă de cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar după prezentarea din data de 01.03.2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de amândoi.
Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte şi dispunerea tuturor măsurilor legale necesare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu