Galaţi: 3 persoane reţinute pentru trafic de droguri Recomandat

Vineri, 29 Ianuarie 2021 12:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, la data de 28.01.2021, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au organizat introducerea ilegală în România, pe cale rutieră, a unui colet expediat din Spania, conţinând cantitatea de 600 grame (masă brută) cannabis şi, după preluarea coletului, l-au deţinut şi transportat, în scopul valorificării ulterioare pe raza municipiului Galaţi. La data de 28.01.2021, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpaţilor în timp ce deţineau asupra lor cantitatea de cannabis, precum şi un grinder ce conţinea urme de materie vegetală. În cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 29.01.2021), inculpaţii vor fi prezentaţi la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, informează DIICOT.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu