Gălăţean arestat pentru că a înşelat mai multe persoane prin metoda ”Accidentul” Recomandat

 
Luni, 01 Noiembrie 2021 11:56
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat din Galaţi a fost arestat, după ce la data de 28 octombrie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a formulat propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune. Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că în perioada septembrie 2021 – octombrie 2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost înregistrate mai multe plângeri penale, prin care s-a sesizat faptul că persoane necunoscute, prin folosirea metodei ”accidentul” ca modus operandi, au indus în eroare, telefonic, mai multe persoane vătămate, pe care le-au determinat să remită diverse sume de bani.

Procurorii au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fiind identificat inculpatul L.M.L., aflat în stare de recidivă postexecutorie, condamnat anterior pentru infracţiuni similare, care a acţionat după cum urmează:

- la data de 02.09.2021, în jurul orelor 16.30, a apelat persoana vătămată S.E., în mod succesiv, s-a dat drept medic şi sub pretextul că fiica acesteia şi-a fracturat coloana vertebrală în urma unui accident casnic, a determinat-o astfel să-i remită suma totală de 70.000 lei, pe care a ridicat-o din faţa uşii de acces în locuinţa persoanei vătămate;

- la data de 16.10.2021, în jurul orelor 14.30, a apelat persoana vătămată P.T., recomandându-se a fi sora acesteia, iar sub pretextul că a suferit un accident în baia locuinţei şi are coloana fracturată, a indus-o şi menţinut-o în eroare, determinând-o să-i predea un card bancar BCR, pe care se afla suma de aproximativ 30.000 lei, aparţinând soţului acesteia, împreună cu codul pin. Ulterior, în aceeaşi zi, folosind cardul bancar şi codul pin aferent, inculpatul L.M.L. a realizat multiple plăţi, în valoare de 11.988,70 lei, achiziţionând mai multe bijuterii din aur, pe care le-a amanetat în aceeaşi zi;

- în noaptea de 20/21.10.2021, în jurul orei 02.30, a apelat persoana vătămată S.I. şi s-a recomandat a fi colegul ginerelui acesteia, iar sub pretextul că fiica persoanei vătămate a suferit un accident în urma căruia şi-a fracturat coloana vertebrală, a indus-o şi menţinut-o în eroare, ocazie cu care i-a solicitat suma de 30.000 lei pentru efectuarea unei operaţii chirurgicale. Persoana vătămată, cu ocazia deplasării inculpatului în faţa scării de bloc unde aceasta domiciliază, a realizat că urma să fie înşelată, motiv pentru care a refuzat să-i remită acestuia suma de 30.000 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu