Filmul „Lumea e a mea”, premiat la TIFF şi Karlovy Vary, va avea proiecţie de gală la Galaţi

 
Marți, 10 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 15 noiembrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi va avea loc spectacolul de gală al filmului Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase. La proiecţie vor participa regizorul Nicolae Constantin Tănase, actriţele Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu.

Lumea e a mea/ The World is Mine, o dramă despre generaţia 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanţa. Larisa vrea  multe de la viaţă: bani, valoare, influenţă, popularitate şi respect. Şi acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obţine. Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat şi amar, viu şi strident, despre revolta inutilă a unei generaţii pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube şi like-uri pe Facebook.

„Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licenţă al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Iniţial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor, şi mi-a plăcut emoţia şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situatiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare în peisajul românesc, un film care să vorbească despre adolescenţii de azi fără să îi judece. Nu am vrut să fac un film social, unul care să descrie o realitate cotidiană şi să rămână distant, ci am vrut să pătrund cât se poate de mult în intimitatea acestor fete, să le descopăr dorinţele şi visele, să le înţeleg fiecare decizie”, spune regizorul.

Lumea e a mea/ The World is Mine, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a şi câştigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câştigat Menţiunea specială a juriului în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary, Trofeul Anonimul International Independent Film Festival şi Cottbus Discovery Award în cadrul celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus (Germania).

Regizorul Nicolae Tănase este cunoscut publicului din România pentru scurtmetrajul Blu, cu care a câştigat premii importante la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia şi Premiul „Tânără Speranţă” la Gopo. 

Preţul unui bilet pentru spectacolul de gală este de 10 lei. Bilete sunt disponibile la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi de luni până vineri între orele 09.00 şi 17.00, iar duminică începând cu ora 17.00. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu