Fabrica de ulei Prutul Galaţi, singura afacere alimentară de un miliard Recomandat

Luni, 21 Noiembrie 2022 13:04
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cea mai mare afacere din domeniul producţiei alimentare, singura care a depăşit anul trecut pragul de un miliard de lei, are origini gălăţene, scrie Ziarul Financiar, conform calculelor făcute pe baza datelor de la Confidas.ro.
„Primele 20 de afaceri antreprenoriale din sectorul producţiei alimentare au avut în 2021 o cifră de afaceri cumulată de 7,7 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproape un sfert din cifra de afaceri a tuturor celor peste 12.600 de firme care activează în acest sector. Cea mai mare companie din sector este Prutul Galaţi, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste un miliard de lei. Astfel, Marian Andreev a dus producătorul de uleiuri pe prima poziţie în topul celor mai mari afaceri româneşti din sectorul alimentar şi este primul antreprenor care atinge cifra de un miliard de lei afaceri”, potrivit sursei citate.
Pe locul secund în topul celor mai mari companii antreprenoriale locale se află Transavia, cu o cifră de afaceri de 953 de milioane de lei în 2021, iar pe locul al treilea este Unicarm, cu afaceri de peste 715 milioane de lei.
Conform ZF, una dintre cele mai tinere companii din top 20 este Tinervis Group, care operează lanţul de simigerii Luca, în aproximativ 100 de locaţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu