Emoţii: Curs final pentru 20 de italieni absolvenţi ai secţiei externe din Enna a Facultăţii de Medicină Galaţi Recomandat

Joi, 15 Septembrie 2022 15:46
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

20 de studenţi italieni ai secţiei externe din Enna, Italia, a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" au absolvit astăzi, joi, 15 septembrie 2022, facultatea.

Au venit însoţiţi de părinţi şi rude în amfiteatrul Spitalului de Copii Galaţi, unde a avut loc cursul festiv. Cei 20 de studenți au învăţat limba română deoarece cursurile, ţinute în Italia, s-au desfăşurat în limba română, iar aceștia au venit şi la spitalele din Galaţi pentru a face stagiile practice.

Unii vor să rămână să îşi dea rezidenţiatul tot la Galaţi şi nu exclud în viitor să practice medicina în România. „Le-am spus la un moment dat înainte de şedinţa festivă că îi aşteptăm să dea rezidenţiatul şi după îi aşteptăm să ocupe posturi în spitalele noastre. Să ştiţi că au fost foarte serioşi şi sunt foarte motivaţi să o facă. Eu cred că aşa cum în toate spitalele gălăţene avem absolvenţi ai Facultăţii de Medicină Galaţi, putem avea şi absolvenţi ai Facultăţii de Medicină Galaţi de la Enna. Este unica facultate de medicină ce are secţie externă în altă ţară cu predare în limba română. Acum au şi colegii de la Tg. Mureş la Hamburg, dar acolo predarea este în limba engleză”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Nechita, decan onorific al Facultăţii de Medicină Galaţi, cel care a pus piatra de temelie a Facultăţii, dar şi a extensiei din Italia.

După ce au cântat imnurile României şi Italiei şi Gaudeamus Igitur, studenții şi-au primit diplomele şi, tot în limba română, au rostit jurământul lui Hipocrate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu