Elevii de la Colegiul „Cuza” au marcat într-un mod inedit Ziua europeană de prim ajutor Recomandat

Luni, 19 Septembrie 2022 14:03
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

16 septembrie este Ziua europeană de prim ajutor, desemnată în anul 2000 de către Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru a atrage atenţia, prin manifestările organizate în această zi, asupra importanţei cunoaşterii regulilor de acordare a primului ajutor în acţiunile de salvare a persoanelor aflate în primejdie.

În această zi, elevii voluntari de la Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”, coordonaţi de prof. Mihaela Grecu, au organizat o activitate inedită pentru a marca această zi.

WhatsApp Image 2022 09 19 at 14.02.27

Astfel, vineri 16 septembrie 2022, în parcul din zona Spicu, împreună cu Filiala Galaţi a Crucii Roşii Române, actuali şi foşti elevi ai Colegiului Naţional „Al.I. Cuza”, instruiţi la orele opţionale de igienă şi prim ajutor sau prin activităţi extraşcolare, au desfăşurat, în public, o serie de activităţi demonstrative de prim ajutor, dorind astfel să atragă atenţia oamenilor asupra importanţei cunoaşterii unor tehnici de bază în acordarea primului ajutor, tehnici care pot salva vieţile persoanelor aflate în primejdie pentru că luarea unor măsuri imediate este principiul esenţial în acordarea primului ajutor. Pentru ca o persoană să fie capabilă să recunoască simptomele şi semnele de bază ale unui accident este vital să aibă cunoştinţele necesare pentru a nu face ceva greşit şi a pune în pericol viaţa accidentatului.

„Succesul activităţii realizate ne motivează să mai facem astfel de demonstraţii publice pentru a ne putea ajuta semenii, familia, prietenii, colegii. Este important ca atunci când te afli într-o situaţie critică, să ştii cum să procedezi”, ne-au explicat elevii voluntari de la „Cuza”.

WhatsApp Image 2022 09 19 at 14.03.58

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu