Eleve ameninţate cu moartea în clasă la Galaţi (UPDATE) Recomandat

Marți, 14 Martie 2023 12:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE: După prezentarea tânărului de 23 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar apoi la Judecătoria Galaţi, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

***

La data de 06 martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară Galaţi, au fost sesizaţi prin plângere scrisă de două persoane de sex feminin, cu vârstele de 21, respectiv 38 de ani, eleve în cadrul unei şcoli postliceale din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că în cursul zilei respective, în jurul orei 16:00, în timp ce se aflau în sala de clasă a unităţii de învăţământ, au fost ameninţate cu acte de violenţă şi cu moartea de un coleg de clasă, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galaţi.
Din verificările preliminare efectuate de poliţişti, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen, în timp ce le ameninţa pe cele două colege, iar scandalul provocat de acesta a fost în prezenţa altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere şi de indignare. Doar intervenţia a două cadre didactice, precum şi a colegilor de clasă, l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen faţă de cea pe care o ameninţa cu moartea, femeia de 38 de ani, şi să părăsească sala de clasă şi unitatea de învăţământ.
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar poliţiştii au continuat cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.
La data de 13 martie 2023 a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului de 23 de ani, de unde au fost identificate şi ridicate obiecte pe care persoana bănuită le-ar fi folosit la comiterea infracţiunilor menţionate anterior – telefon mobil, spray iritant lacrimogen.
După administrarea probatoriului în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 23 de ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu