Doi minori au distrus peste 130 de cruci din Cimitirul „Sf. Lazăr“ (FOTO) Recomandat

Joi, 01 Octombrie 2020 16:27
Publicat în Eveniment

Peste 130 de cruci distruse. Este isprava unor minori, de 13 și 15 ani, care au reușit să producă o pagubă uriașă doar pentru a se distra. Totul s-a întâmplat la Cimitirul „Sf. Lazăr”, ziua în amiaza mare, iar cei care au descoperit totul au fost chiar paznicii. „Erau doi tineri, erau drogați, am chemat intervenția și poliția. Colegul meu a auzit o trosnitură și când a venit era unul care trântea crucea jos. A sunat-o pe colega de la poartă și ea a anunțat poliția. Pe unul l-a prins după gard, pe unul în cimitir. Nu știu dacă au sărit gardul. Eu cred că au fost mai mulți, dar probabil au reușit să fugă, că ei erau subțirei și nu cred că au putut singuri să facă asta“, a povestit Marin Trifan, unul dintre paznicii din cimitir.

Imediat ce a fost anunțată poliția, un echipa a ajuns la fața locului și i-a preluat pe cei doi minori, care au fost duși la audieri. La sediul poliției au ajuns și părinții celor doi. „În urma sesizării, polițiștii au mers la fața locului, unde au depistat doi minori de 12 și 15 ani. Aceștia sunt cercetați în  prezente pentru comiterea infracțiunii de profanare de morminte. Totodată, părinții celor doi, precum și agenții de pază ai cimitirului au fost sancționați contravențional”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Părinții celor doi minori au primit câte o amendă în valoare de 100 de lei, iar panicii câte 300 de lei, aceștii fiind sancționați pentru că nu au luată măsurile necasre în vederea protejării obiectivului.

Nu toți proprietarii mormintelor distruse știu ce s-a întâmplat, motiv pentru care cei de la Administrația Cimitirelor pregătesc notificări. „Un eveniment regretabil. Doi minori au pătruns în incinta cimitirului și au vandalizat aproximativ 130 de morminte. Prin firma de pază cu care avem contract am reușit să îi prindem pe cei vinovați, poliția a fost anunțată, s-a și deplasat la fața locului și i-a reținut, le-a luat declarații. Împreună cu colegii mei am reușit să inventariem toate locurile de veci care au fost vandalizate și urmează să facem o notificare către toți concesionarii. Îi vom notofica pe toți pentru a putea urma căile legale în acest sens. Nu cred că noi, ca administrație ne putem constitui parte civilă, noi nu suntem proprietari, concesionarii sunt proprietarii monumentelor funerare care au fost distruse. Probabil că ei trebuie să se constituie parte civilă pentru a putea recupera prejudiciul. Nu știm care este paguba, dar este destul de costisitoare. Sunt câteva chestiuni minore, cruci rupte sau dezlipite, iar aici este vorba despre câteva sute de lei reparația, dar sunt și lucrări distruse total, iar aici paguba este mult mai mare“, ne-a explicat Dragoș Magearu, directorul Administrației Domeniului Public Galați.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu