De unde vine ZGOMOTUL care poluează fonic nopţile gălăţenilor Recomandat

Vineri, 22 Martie 2019 10:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În fiecare noapte, de aproape două săptămâni, mai puternic sau în surdină, un vuiet venit din zona combinatului siderurgic tulbură nopţile gălăţenilor, mai ales ale celor din cartierele de vest ale municipiului. Nici când toate furnalele combinatului lucrau la capacitate maximă parcă nu se auzea aşa tare. La sesizarea cititorilor noştri, reporterii cotidianului Monitorul de Galaţi au întrebat care este cauza generatoare de zgomot şi cât va mai dura până ce oraşul nu va mai fi poluat fonic în fiecare noapte.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi ne-au explicat că există un cumul de factori apărut a urmare a creşterii producţiei în această perioadă. Principala sursă a zgomotului provine de la Fabrica de Oxigen care aparţine companiei Linde Gas, dar şi ArcelorMittal ”contribuie”. Deoarece producţia combinatului a înregistrat o creştere semnificativă, Fabrica de Oxigen lucrează intens, însă din punct de vedere al combinatului, şi aici se execută necesare şi nişte lucrări care vizează rerutarea unor trasee ale unor ţevi de abur, la care se adaugă şi zgomotul produs de sistemele de purjare. Reprezentanţii ArcelorMittal ne-au asigurat că zgomotele vor înceta în următoarele zile deoarece rerutarea ţevilor va fi finalizată şi se lucrează şi la montarea unor elemente fonoabsorbante. Un aport important are şi direcţia vântului care, dacă bate spre oraş, facilitează propagarea zgomotului.

“Combinatul Siderurgic de la Galaţi informează că - pe fondul creşterii de producţie - volumul de abur eliberat în aer s-a mărit, ceea ce a condus la unele depăşiri ale nivelurilor de zgomot. Efectuăm în această perioadă şi manevre tehnice de re - rutare a unor trasee de abur şi de instalare de echipamente care să reducă nivelul de zgomot. Situaţia s-a îmbunătăţit şi este în curs de revenire către parametrii obişnuiţi”, se arată în declaraţia de presă a ArcelorMittal Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu