Contract în licitaţie publică pentru modernizarea Văii Ţiglinei (FOTO) Recomandat

Vineri, 02 Iulie 2021 10:05
Publicat în Eveniment

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost lansat în licitaţie publică contractul privind serviciile de proiectare pentru reabilitarea şi refuncţionalizarea terenului degradat Valea Ţiglinei, respectiv zona cuprinsă între străzile Cloşca, Brăilei, Stadionului şi Uzina de Apă nr. 1, inclusiv Parcul Cloşca - VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓.

„Am demarat procedurile pentru modernizarea unei zone foarte cunoscute de gălăţeni şi care are un potenţial imens. Valea Ţiglinei face legătura între Faleza Dunării şi cele mai populate cartiere ale Galaţiului şi va fi amenajată pentru prima dată, urmând a se transforma într-un spaţiu de relaxare modern şi prietenos. Ne dorim ca această zonă să rămână una verde, pusă cu adevărat în valoare şi care să facă legătura cu celelalte proiecte mari pe care le-am început deja: modernizarea Falezei şi  regenerarea urbană de la fosta uzină de apă,” spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Proiectul are în vedere refacerea şi integrarea în circuit a Parcului Cloşca, cu amenajarea peisagistică a întregului areal şi vizează în principal amenajarea spaţiilor verzi, parcuri tematice, grădini recreative, circuite distincte pentru biciclete, piste pentru alergare, trasee pentru role, poduri, zone de traversare, amfiteatre în aer liber, locuri de joacă pentru copii, zone de fitness şi zone destinate animalelor de companie. Totodată, se are în vedere consolidarea malurilor de pământ din zona bazei sportive Siderurgistul, identificarea de soluţii de captare şi valorizare cursului natural de apă din zonă şi crearea unui luciu de apă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 august 2021, termenul pentru realizarea întregului proiect tehnic este de 8 luni calendaristice, iar valoarea serviciilor de proiectare este de 1.366.466,75 lei inclusiv TVA, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu