Conducător de motoscuter cu alcoolemie de 0,8

 
Marți, 20 Octombrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iaşi au depistat în trafic, un cetăţean român care conducea un motoscuter, deşi consumase băuturi alcoolice.

În data de 18 octombrie, în jurul orei 19.15, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul executării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Măstăcani, un motoscuter marca Minarelli, condus de cetăţeanul român Marian P. în vârstă de 50 ani, domiciliat pe raza judetului Galaţi.

Pe timpul controlului s-a constatat că Marian P., emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Rutiere Târgul Bujor, unde a fost testat cu aparatul etilotest Dragger, rezultând o alcoolemie de 0,70 mg/l în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare s-a procedat la conducerea cetăţeanului la o unitate spitalicească din oraşul Târgul Bujor în vederea prelevării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de: conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu