CMJ Galaţi: Înscrierea pentru învăţământul universitar şi postliceal militar Recomandat

Miercuri, 08 Martie 2023 10:15
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale - MApN desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Galaţi, activităţi de recrutare a tinerilor - băieţi şi fete, viitori absolvenţi ai învăţământului liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ, astfel:

1. 225 locuri pentru învăţământul universitar militar:
- Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti - 6 locuri;
- Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu - 30 locuri;
- Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov - 26 locuri;
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa - 13 locuri;
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Bucureşti - 44 locuri;
- Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Bucureşti - 5 locuri;
- Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti - 61 locuri;
- Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade”, Tg. Mureş - 40 locuri.

2. 1.180 locuri pentru pentru învăţământul postliceal militar:
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti - 505 locuri;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc - 170 locuri;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu”, Constanţa - 101 locuri;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu - 263 locuri;
- Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”, Chitila - 141 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat precum şi elevii care sunt înmatriculaţi în clasa a XII-a, care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data susţinerii examenului de admitere.
Pentru învăţământul postliceal militar (maiştri militari şi subofiţeri) nu se organizează examen. Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. Ierarhizarea candidaţilor se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei de admitere şi a opţiunilor exprimate în cererea de înscriere.
Termenul limită de înscriere a candidaţilor este 31.05.2023 pentru învăţământul universitar militar şi 02.06.2023 pentru învăţământul postliceal militar.
Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

! Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:
- contactarea Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi şi înscrierea (online la adresa www.recrutaremapn.ro sau prin prezentarea la sediul biroului);
- susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Constanţa;
- definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi;
- participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ;
- efectuarea examinării medicale la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Galaţi).

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor şi studenţilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul MApN.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Galaţi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi, situat în Galaţi, strada Domnească, nr. 92, luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.00 - 16.00, şi marţi, între orele 10.00 - 18.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefonul 0236.497.031.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, la adresa www.recrutaremapn.ro, precum şi pe pagina de facebook a CMJ Galaţi, https://www.facebook.com/BIRGalati.
"Ţinteşte sus, fii cel mai bun!", transmite CMJ Galați.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu