Casa Simion Gheorghiu "desprăfuită" cu fonduri din PNRR Recomandat

Marți, 06 Septembrie 2022 10:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi informează că a lansat în licitaţie contractul de achiziţie publică pentru obiectivul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24 - proiectare şi execuţie”, cu o valoare estimată de 17.854.977 lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 10 octombrie 2022. Pentru punerea în valoare a acestei clădiri monument istoric, municipalitatea a depus deja o cerere de finanţare prin PNRR, iar proiectul este în evaluare.
„Imobilul din str. Domnească nr. 24, cunoscut drept Casa Simion Gheorghiu, urmează să fie pus în valoare graţie unui proiect cu finanţare europeană în PNRR. Ne dorim reabilitarea acestei clădiri istorice, care îşi va recăpăta astfel farmecul de altădată şi va fi redată comunităţii. Lucrările de proiectare şi execuţie au fost deja lansate în licitaţie, valoarea estimată a investiţiei fiind de 17.854.977 lei fără TVA”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
În cadrul proiectului, sunt prevăzute în principal următoarele: restaurarea şi consolidarea faţadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească şi str. Gamulea; construcţia propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branşamentului, a instalaţiilor interioare şi exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc.; realizarea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea căilor de acces şi pietonale; amenajarea şi împrejmuirea terenului; termoizolaţii la pereţi şi acoperiş; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracţie; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc. Potrivit documentaţiei, termenul prevăzut pentru realizarea serviciilor de proiectare este de 4 luni de la data încheierii contractului, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 20 luni de la data predării amplasamentului.
Proiectul este propus pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2022 – Componenta 5 - Valul Renovării, Investiţia 1.1.b Axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţa energetică şi rezilienţa în clădirii publice: renovare aprofundată a clădirilor publice.

Articole similare: Primăria Galaţi lansează în rafală licitaţii de 25 milioane euro. Palatul Gheorghiu şi Parcul Turn TV pe listă

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu