BNR Galaţi aniversează 142 de ani de la înfiinţare Recomandat

Marți, 14 Martie 2023 11:28
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Galaţi a Băncii Naţionale a României aniversează, joi, 16 martie 2023, 142 de ani de la înfiinţare.
"La Galaţi, în anul 1881, şi-a început activitatea operaţională una dintre primele patru sucursale înfiinţate în teritoriu ale BNR, iar Consiliul de Administraţie încuviinţa numirea domnului Antoniu Borghetti în funcţia de director al Sucursalei Galaţi, fapt consemnat şi în  numărul din 5 martie 1881 al cotidianului local Poşta, care îl prezenta ca fiind „un bătrân fost comerciant şi mare industriaş”. În acelaşi ziar, în data de 15 martie 1881, a fost anunţată şi începerea efectivă a activităţii sucursalei noastre: „Sucursala Băncei Naţionale din oraşul nostru va începe a funcţiona de Luni 16/28 ale curentei în localul casei Calergi (Hotel Dacia)”.
În prezent, Agenţia Galaţi îşi desfăşoară activitatea subordonată obiectivului fundamental al Băncii Naţionale a României, respectiv asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor, fiind implicată în colectarea de date statistice necesare calibrării politicii monetare, elaborării statisticilor monetare şi financiare, statisticii balanţei de plăţi şi în implementarea proiectelor de educaţie financiară în judeţele Galaţi şi Vrancea.
Astfel, în anul 2022, Agenţia Galaţi a Băncii Naţionale a României, în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani şi bănci”, a desfăşurat activităţi la instituţii de învăţământ din judeţele arondate, cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare, al conducătorilor şi profesorilor, cărora le mulţumim pentru implicare.
În aceste activităţi au fost implicate peste 90 de instituţii, atât din mediul rural cât şi din mediul urban şi au participat 1.721 de elevi din ciclul primar, 3.568 de elevi din ciclul gimnazial şi 2.433 de elevi din ciclul liceal. În total, 7.722 de copii şi adolescenţi au primit informaţii cu privire la noţiuni economice şi financiar - bancare de bază, urmărindu-se formarea unor abilităţi şi deprinderi legate de economisire, buget, investiţii, credit.
De asemenea, au fost desfăşurate cinci seminarii cu studenţi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, care au vizat transmiterea de informaţii cu privire la funcţiile şi rolul Băncii Naţionale a României sau la concepte economice care au impact în viaţa cotidiană:  politică monetară, inflaţie, curs de schimb, produse şi servicii bancare.
În anul 2023, proiectele de educaţie financiară continuă în baza parteneriatelor încheiate cu câteva instituţii de învăţământ din judeţul nostru sau la solicitarea Inspectoratelor Şcolare şi a altor instituţii de învăţământ.
Pentru a marca aniversarea a 142 de ani de la înfiinţarea agenţiei noastre, în săptămâna 13-17.03.2023, avem întâlniri pe diverse subiecte de educaţie financiară cu elevi ai Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”,  Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” şi Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi: https://www.bnr.ro/Educa%c8%9bie-financiara-7872.aspx", potrivit unui comunicat al BNR Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu