Au consumat carne infestată cu Trichinella şi abia apoi i-au făcut analizele

Luni, 21 Decembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tăierea porcilor pentru Crăciun a adus după sine şi primele probleme legate de sănătatea publică. La Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat persoane din două locaţii diferite care însă au făcut aceeaşi greşeală: au mâncat carne de porc înainte de a afla rezultatele analizei făcute la veterinar.
„S-au prezentat în două cazuri persoane care au spus că au mâncat carne infestată cu trichinella. Au aflat abia după ce au consumat carne de porc abia sacrificat că animalul avea trichinella. Le-am făcut investigaţiile necesare dar a reieşit că încă nu au dezvoltat trichineloză. Le-am dat tratament antiparazitar şi să sperăm că nu vor face boala. Vreau să atrag din nou atenţia populaţiei ca, mai ales în această perioadă, să nu consume carnae de porc decât după ce aceasta a fost analizată la medicul veterinar”, a precizat dr. Mihaela Ganea, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.
Trichineloza este o boală parazitară care poate apărea la om din cauza consumului de carne crudă sau insuficient tratată termic. Este un parazit al tubului digestiv. Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată, în special este vorba despre carne de porc, dar se poate face trichineloză şi din carnea de mistreţ, urs etc. netratată termic. Trichineloza prezintă un risc alimentar pentru oameni, complicaţiile pe care le poate da sunt extrem de grave. Boala poate fi prevenită eficace prin aplicarea măsurilor de profilaxie domestice - cum ar fi consumul cărnii după o prealabilă tratare termică - şi a sănătăţii publice, controlului sanitar al cărnii de porc prin examinare la medicul veterinar, dar şi prevenirea infestării porcilor prin deratizări menite a distruge şobolanii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu