„Aşteptând Crăciunul” cu Grigore Leşe

 
Marți, 17 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

CIADO România invită publicul la un eveniment cultural de excepţie susţinut de Grigore Leşe şi Maria Răducanu, intitulat „Aşteptând Crăciunul”. Concertul va avea loc pe 11 decembrie, la ora 19.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galaţi.

„Ne pregătim să trecem într-o nouă stare. Anul e gata să zboare în adâncul cerului. De când e lumea şi pământul, la sfârşit şi început de an, se cântă imnuri de laudă în cinstea timpului, care moare şi învie. La noi, e întruchipat în măşti precum capra, ursul, cerbul. E invocat în forme străvechi de colinde sub formă de leu, bour, după cum se învârte soarele prin zodiac. Colindele se scandează ca să nu se uite. Sunt cele mai vechi cântece ale omenirii, le-au ctitorit zeii. Colindătorii se rotesc, se reîntorc, retrăiesc calea strămoşilor, ajutaţi de timp şi de cei doi copii ai săi, Soarele şi Luna. Împreună cu Maria Răducanu vom crea starea de sărbătoare, de început de timp şi de lume. Împreună cu dumneavoastră, ne vom reaminti cele mai frumoase colinde şi vom învăţa altele noi dar atât de vechi totodată, ne vom bucura şi ne vom înălţa sufletele până la cer, aşteptând Crăciunul”, spune Grigore Leşe.

Biletele se gasesc la casele de bilete ale salii de spectacol  Fondurile vor fi folosite în susţinerea campaniilor de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu