Aproximativ 24.000 de ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

 
Marți, 17 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, în urma acţiunilor desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit aproximativ 24.000 de ţigarete de contrabandă, pe care patru persoane intenţionau să le introducă ilegal în ţară şi să le comercializeze pe piaţa neagră din România. 

Poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, la intrarea în municipiul Galaţi, două autoturisme, unul marca Mercedes, altul marca Audi A6, conduse de două persoane cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, despre care existau informaţii că au preocupări în sfera contrabandei cu ţigări. Pentru efectuarea unor controale amănunţite asupra celor două autoturisme, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora şi a conducătorilor auto la sediul S. T. P.F. Galaţi. 

În primul caz, în urma controlului efectuat au fost descoperite ascunse într-un locaş special amenajat în rezervorul pentru combustibil al autoturismului 11.080 de ţigarete marca Plugarul de provenienţă R. Moldova.

În cel de-al doilea caz, în urma controlului poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în pragurile autoturismului 5.000 de ţigarete marca Rothmans de provenienţă R. Moldova.

Ţigările, în valoare totală de 2.340 lei şi cele două autoturisme în valoare de 19.000 lei, au fost predate Serviciului Supraveghere Fiscală Compartimentul Echipe Mobile din cadrul D.R.A.O.V. Galaţi, care a luat măsura ridicării bunurilor în vederea confiscării şi a sancţionat persoanele în cauză cu amendă în valoare de 10.000 lei.

În data de 14 noiembrie, la ora 03.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, un autoturism marca Volskwagen Passat condus de Vasilisa M., cu cetăţenie R. Moldova, care era însoţită de Zinovia T. În vârstă de 58 ani. În urma controlului efectuat, colegii noştri au descoperit ascunse în bagajele personale ale Zinoviei T., 5.360 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova, în valoare de 2.240 de lei.  Cu privire la cele constatate Zinovia T. a declarat că a achiziţionat ţigaretele de la mai multe persoane din localitatea Oancea, cu intenţia de a le comercializa în pieţele din municipiul Galaţi. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi feroviar, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, în data de 15 noiembrie, ascunse sub unul din vagoanele unei garnituri de tren încărcate cu minereu concentrat, 2.200 de ţigarete marca Ashima. Ţigările în valoare de 495 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar însoţitorul garniturii de tren, căruia îi aparţineau ţigaretele şi avea calitatea de agent tranzit al Căilor Ferate Moldova, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu