APM Galaţi: Autorizaţiile de mediu expirate în starea de alertă, valabile până pe 7 iunie Recomandat

Vineri, 11 Martie 2022 14:27
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Galaţi anunţă operatorii economici că, odată cu ridicarea restricţiilor, autorizaţiile de mediu/ autorizaţiile integrate de mediu care au expirat pe perioada stării de alertă sunt valabile încă 90 de zile de la încetarea acesteia, termenul limita fiind 07.06.2022.

Astfel, se vor aplică prevederile Art. 4, alin. (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, care stipulează că actele de reglementare sunt valabile pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioada de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

În cazul în care operatorii economici se regăsesc în situaţia de mai sus, este necesar că aceştia să transmiteţi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi o documentaţie de solicitare autorizaţie de mediu/ autorizaţie integrată de mediu. Formularele necesare se regăsesc pe site-ul APM Galaţi, rubrica Reglementări: Autorizaţia de mediu: http://www.anpm.ro/web/apm-galati/autorizatia-de-mediu, respectiv Autorizaţia integrată de mediu: http://www.anpm.ro/web/apm-galati/autorizatia-integrata-de-mediu.

"Totodată, reamintim operatorilor economici de pe rază judeţului Galaţi care deţin autorizaţie de mediu sau autorizaţie integrată de mediu că, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1150/2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizaţiei de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, termenul în care titularul activităţii solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile şi de minimum 60 de zile înainte de ziua şi luna corespunzătoare zilei şi lunii în care a fost emisă autorizaţia pe care acesta o deţine. În cazul în care autorizaţia pe care acesta o deţine a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcţie de ziua şi luna în care a fost emisă autorizaţia iniţială", precizează APM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu