Angajată la o bancă din Galați săltată de poliție după ce a păgubit mai mulți clienți Recomandat

Vineri, 18 Noiembrie 2022 13:56
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieri, 17 noiembrie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Galaţi au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în cadrul unui dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunilor de delapidare, acces ilegal la un sistem informatic, prin depăşirea autorizării şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Din cercetări, a reieşit că, în perioada 2015 - 2019, o femeie, de 51 de ani, funcţionar bancar în cadrul unei instituţii bancare, din municipiul Galaţi, ocupând diferite posturi (casier, ofiţer tranzacţii client, consilier client) ar fi efectuat mai multe tranzacţii, prin depăşirea autorizării deţinute, pe conturile clienţilor băncii, cauzând prejudicii acestora.
După ce a încheiat raporturile de muncă cu instituţia bancară, femeia ar fi continuat activitatea infracţională, comunicând persoanelor prejudiciate că ar fi fost mutată la o agenţie din altă localitate.
Tranzacţiile frauduloase au constat în transferuri repetate între conturi (în sistemul informatic al instituţiei bancare, prin depăşirea autorizării deţinute), urmate de retrageri de numerar de la ghişeu, în baza unor ordine de plată întocmite şi semnate de persoana în cauză, inclusiv la rubrica rezervată titularului de cont, ori de retrageri de numerar de la ATM, folosind carduri de debit emise fără cunoştinţa persoanelor păgubite.
În urma acestor operaţiuni ilegale, patru persoane au fost prejudiciate cu suma totală de aproximativ 736.000 de lei şi 365.000 de euro.
Femeia a fost reţinută de poliţişti, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
Poliţiştii continuă cercetările în cauză, pentru a stabili întreaga activitate infracţională a acesteia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu