Amendată cu 800 lei pentru că a aruncat gunoiul aiurea (VIDEO) Recomandat

Miercuri, 09 Noiembrie 2022 16:28
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii locali din Tecuci duc în ultimele vreme o luptă cu lipsa acută de bun simț a celor care aruncă gunoiul pe unde nimeresc.

Potrivit polițiștilor locali tecuceni, zilnic, dispecerul de serviciu din cadrul Poliției Locale Tecuci urmărește camerele de supraveghere video instalate în oraș, acordând o atenție sporită locurilor unde s-a semnalat săvârșirea unui număr sporit de contravenții.

Astfel, pe arterele principale, s-a observat apariția unui nou obicei: scoaterea gunoiului menajer din locuința proprie și aruncarea lui în/lângă coșurile stradale.

Astfel, într-una din ultimele zile, pe strada Gheorghe Petrașcu, în zona intersecției Cina, pe o cameră de supraveghere a fost văzută o persoană de sex feminin care a lăsat două sacoșe cu gunoi lângă un coș amplasat pe un stâlp.

În urma verificărilor efectuate pe teren, persoana a fost identificată: P. D., în vârstă de 49 de ani, din Tecuci. Aceasta a recunoscut abaterea săvârșită, s-a angajat să nu mai repete fapta și a semnat procesul verbal de contravenție, 800 lei. O sumă destul de mare, mai ales în condițiile în care ghena de gunoi era la 50 metri în spatele blocurilor.

"Atragem atenția că aceste coșuri de gunoi, amplasate pe stâlpi, lângă bănci în parcuri sau pe aleile dintre blocuri, nu sunt pentru a fi umplute cu gunoiul din casa fiecăruia, pentru acesta sunt amplasate ghene peste tot în oraș.

În conformitate cu prevederile HCL 209/2017 privind aprobarea normelor de salubritate și de igienă din Municipiul Tecuci "se interzice aruncarea sau abandonarea de hârtii, deșeuri de ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, de coji de semințe, precum și dispersarea altor deșeuri pe domeniul public" și se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 800 lei și 1.200 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 lei și 2.500 lei pentru persoanele juridice", transmit polițiștii locali tecuceni.

VEZI VIDEO, mai jos! *sursa video: Poliția Locală Tecuci

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu