Acţiune de donare în autobuz

Vineri, 12 Iulie 2013 03:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Pentru prima oară, în Galaţi s-a realizat o acţiune de donare benevolă de sânge într-un autobuz special pus la dispoziţie de Institutul Naţional de Hematologie Bucureşti. Aşa că ieri, în intervalul orar 08.00 – 12.00, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, s-a desfăşurat o etapă din Campania „O şansă pentru viaţă”, eveniment demarat de Asociaţia React în colaborare cu Vodafone şi Centrul de Transfuzii, partener de sprijin fiind Jandarmeria Galaţi.
31 de gălăţeni au donat benevol sânge. „Pentru prima acţiune de acest fel pot să spun că sunt mulţumită. A fost vorba de donatori care au donat benevol, aşa că eu cred că la următoarele acţiuni vor fi mai multe persoane”, a precizat Camelia Stoichiţescu, directorul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.
Prima donatoare a fost o secretară de la Şcoala generală nr. 24. „Am trecut pe aici şi am văzut autobuzul, aşa că am zis să donez. Este prima oară când donez, dar mai ales după ce am văzut că au făcut cei din Muntenegru mi se pare că şi noi trebuie să facem la fel”, a spus Maricica Hahuie.
10 jandarmi au venit şi au donat benevol sânge.
„Unul dintre obiectivele propuse de organizatori a fost conştientizarea cetăţenilor că pentru a dona nu trebuie să fii remunerate, ci prin donare reuşeşti să salvezi o viaţă, să îi redai şansa unei persoane de a se bucura de viaţă. În intervalul orar cât a staţionat centrul mobil de donare de sânge, 31 de persoane au donat sânge voluntar, fără a dori să fie remuneraţi, printre ei aflându-se şi jandarmii gălăţeni. Îmbucurător este faptul că dintre cele 31 de persoane care au donat sânge, cele mai multe au fost pentru prima dată”, a precizat cpt. Costin Barbu, de la IJJ Galaţi.
Reprezentantul Asociaţiei React, Cristina Pascu, a precizat că acţiunea va fi reeditată, acest lucru urmând a fi anunţat din timp pe toate canalele media.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu