28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT au descins la casa în care are domiciliu stabil deputatul Mihail Boldea, la biroul parlamentar, la biroul de avocatură al acestuia dar şi la alte cinci locaţii din Galaţi şi Bucureşti. Din locuinţa de pe str. Arcaşilor - unde la percheziţii a asistat şi tatăl parlamentarului - dar şi de la celelalte locaţii, anchetatorii au ieşit cu mai multe cutii conţinând cel mai probabil hârtii. Tatăl parlamentarului a fost chemat de anchetatori să îi însoţească la DIICOT, în timp ce fratele mai mic a fost chemat de la Bucureşti, ca martor, de către procurorii DIICOT Galaţi. Între timp s-a pus sechestru pe bunurile parlamentarului şi pe conturi, chiar şi pe bunurile donate, se pare.

Agent de pază alertat de anchetatori, maşina greu de pornit

În timp ce în casa de pe str. Arcaşilor se percheziţiona, s-a pornit accidental alarma imobilului. Imediat, o maşină a unei firme de pază a ajuns la locaţie iar un agent a sărit gardul pentru a interveni şi a surprinde eventualii hoţi. În casă şi-a dat seama că aceştia sunt poliţişti şi procurori, care l-au trimis afară, acesta ieşind tot sărind gardul.
La plecarea de la cabinetul parlamentar, maşina anchetatorilor s-a lăsat cu greu convinsă să pornească. După mai multe chei date, autoturismul în care se aflau şi probele ridicate a binevoit să pornească.
La cabinetul de avocatură al parlamentarului au avut loc alte percheziţii. În timp ce anchetatorii scotoceau prin birouri, o clientă a Mihaelei Bolboceanu - avocată angajată la Mihail Boldea, implicată în reţea - se plângea că nu are cine să o reprezinte deoarece şi avocata e anchetată în acest caz, în stare de libertate ce-i drept, iar cei care percheziţionau i-au spus să îşi caute alt avocat. Pe uşa cabinetului se mai vedeau doar urmele locului unde fusese firma cabinetului, vecinii spunând că ea a fost dezlipită de multă vreme.
Se spune că deputatul ştia de luni bune ce i se pregăteşte şi că a scos cutii cu documente de la ambele locaţii pentru a le distruge.

DIICOT: Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară din cauza vidului legislativ

Deputatul Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară din cauza vidului legislativ, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru. Totodată, şeful DIICOT a spus că au fost luate măsuri asiguratorii în ceea ce priveşte bunurile lui Boldea.
''Am solicitat arestarea lui. (...) Comasarea dosarelor a cerut timp. (...) DIICOT a creat acest dosar. Este un dosar de criminalitate organizată. A fost pus sechestru pe imobile, bunuri, conturi bancare. S-au luat foarte multe măsuri asiguratorii în favoarea statului'', a adăugat şeful DIICOT.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă, joi, cererea procurorilor de arestare în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat miercuri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

SRI spune că a furnizat din 2008 informaţii despre Boldea, la cererea procurorilor

Serviciul Român de Informaţii a oferit încă din anul 2008 organelor de aplicare a legii date despre deputatul Mihail Boldea, cercetat penal într-un caz de înşelăciune, a declarat joi purtătorul de cuvânt a SRI, Marius Bercaru. El a precizat însă că ulterior SRI a oferit informaţii despre Boldea exclusiv în urma dispoziţiilor procurorilor.
"SRI a realizat sesizarea iniţială, încă din anul 2008, ulterior, în baza legii şi a protocoalelor existente, am furnizat în mod instituţional diverse date către organe de aplicare a legii. În astfel de situaţii, în care nu vorbim cu necesitate despre aspecte legate de securitatea naţională, datele oferite de SRI sunt exclusiv cele dispuse de procurori, numai acele măsuri dispuse de procurori", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

Urmărire penală împotriva tatălui şi a fratelui mai mic

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani, au declarat surse judiciare. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatăl său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său Ştefan, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani. În 2011, deputatul i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro. Tatăl deputatului Boldea a intrat şi a ieşit în câteva minute din sediul DIICOT, susţinând că nu ştie să fie acuzat de ceva şi că nici nu ştie unde îi este fiul mijlociu. Fratele mai mic, George Ştefan Boldea, a stat mai mult la sediul DIICOT, de unde a ieşit într-o maşină.


Articole înrudite