Piaţa maşinilor noi ar putea creşte cu până la 15%, în semestrul II din 2015

 
Joi, 23 Iulie 2015 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Următoarele şase luni ale anului ar putea consemna o creştere cu 10-15% a vânzărilor de maşini noi, în România, în mare parte datorită programului guvernamental „Rabla”, estimează specialiştii din piaţa auto de la autovit.ro, scrie Agerpres.

„În prima jumătate a anului 2015 s-a înregistrat o creştere între 10% şi 14% a pieţei auto naţionale, pentru toate categoriile auto, precum înmatriculările de maşini noi, second-hand şi reînmatriculările. (...) Pentru cea de-a doua jumătate a anului se estimează o creştere de 10-15% pentru piaţa maşinilor noi, avans impulsionat de programul „Rabla” şi dominat de viitorii proprietari persoane juridice. În cazul maşinilor second-hand, unde principalii cumpărători sunt persoanele fizice, înmatriculările autoturismelor din import sunt în continuare afectate de timbrul de mediu, astfel încât evoluţia vânzărilor în a doua jumătate de an poate fi destul de imprevizibilă”, subliniază specialiştii Autovit.ro, platformă de anunţuri auto şi second-hand.

Potrivit sursei citate, tot în cel de-al doilea semestru al anului curent se estimează o continuare a creşterii puternice de maşini Euro 5 şi Euro 6 şi a celor germane pe platforma online, care reflectă o imagine fidelă a pieţei.

"La categoria maşinilor reînmatriculate, piaţa a crescut cu 4% în primele şase luni ale anului 2015, iar până la final se estimează că se vor înregistra peste 220.000 tranzacţii', precizează Autovit.ro.

Platforma Autovit.ro aparţine concernului american Naspers şi, la momentul actual, integrează anunţuri din următoarele categorii: autoturisme second hand şi noi, camioane şi utilitare, motociclete, utilaje de construcţii şi maşini agricole, piese second-hand.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu