Ministrul Muncii: La sfârșitul lunii octombrie vom avansa o variantă agreată a salariului minim Recomandat

Miercuri, 08 Septembrie 2021 11:27
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunță că a stabilit marți cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit, ca la finele lunii octombrie să poată fi avansată o variantă agreată a salariului minim.
"Cu toții suntem de acord că nivelul salariului minim trebuie să crească, iar mecanismul de majorare să nu mai fie un instrument politic, ci să fie bazat pe criterii obiective. Am stabilit cu partenerii sociali că este nevoie de un calendar mult mai strâns pentru a analiza toate propunerile și datele economice, astfel încât, la sfârșitul lunii octombrie să putem avansa o variantă agreată a salariului minim. Așa cum ne-am angajat, predictibilitatea este un element important pentru mediul economic, dar și o dovadă de respect față de partenerii noștri sociali", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Premierul Florin Cîțu a declarat că ține foarte mult la o formulă "predictibilă" și pentru viitor a salariului minim, precum și la o dinamică a acestuia care să țină cont de creșterea economică, de nevoile românilor și de perspective.
Șeful Executivului a făcut declarația, marți, la începutul reuniunii Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social, la Palatul Victoria.
"Vreau să începem discuțiile din timp, anul acesta, pe o temă importantă, salariul minim în România, și avem timp acum să găsim până în decembrie, cum era, de obicei, formula ideală cu care să fim toți de acord. Știți foarte bine că trebuie să găsim o formulă ca, după aceea, să rămână în viitor, să fie predictibilă, țin foarte mult la acest lucru. În același timp, să găsim o dinamică a salariului minim care să țină cont de creșterea economică, de nevoile românilor și, bineînțeles, de perspective. Deja, astăzi, cred e foarte bine să începem să auzim opiniile tuturor, și Ministerul Muncii și patronate, dar și sindicate, și după aceea aș vrea să avem un calendar clar, începând de astăzi, cât ne întindem. (...) Aș vrea să agreăm, nu știu, ne vedem până la finalul lunii octombrie să decidem care e salariului minim sau mai devreme, dar decidem asta împreună", a declarat Florin Cîțu. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu