De mâine, poştaşii vor distribui cardurile de energie. De când vor putea fi făcute plăți cu acestea Recomandat

Marți, 31 Ianuarie 2023 12:20
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poştaşii vor distribui cardurile pentru tranşa I în perioada 1-28 februarie, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Poşta Română.

„De la 20 februarie vor putea fi făcute plăţi cu cardurile de energie. Alături de cardurile pentru alimente şi mese calde pe care le-am oferit încă din vara anului trecut, voucherele pentru plata facturilor vor ajuta milioane de oameni aflaţi în situaţii dificile să aibă condiţii decente de viaţă şi mă refer în mod special la persoanele vârstnice, care constituie cea mai vulnerabilă categorie socială. Ţin să mulţumesc Companiei Naţionale Poşta Română, cu care avem deja o bună colaborare în derularea acestui tip de proiecte, dar şi celorlalte instituţii care sunt direct implicate, după cum ştiţi, în stabilirea beneficiarilor măsurilor de sprijin finanţate din fonduri europene”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

! Pentru persoanele care au întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poşta Română a deschis un call center specializat pe această problemă. Numărul de telefon la care pot obţine informaţii de la angajaţii Companiei este: 031/9966, de luni până vineri, între orele 08:00-20:00.

Plăţile facturilor la energie vor fi realizate după următorul calendar:
a) Pentru tranşa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
b) Pentru tranşa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 31.12.2023.

Plăţile se vor face la orice subunitate a Poştei Române sau la direct la poştaş, la domiciliul beneficiarului.

Procedura este următoarea: se completează plata prin mandat poştal, către contul furnizorului de energie (ori al asociaţiei de proprietari/locatari). Apoi, se primeşte dovada plăţii. Pe aceasta este scrisă suma rămasă după ce plata a fost făcută, valoarea plăţii/plăţilor realizate, precum şi furnizorul/furnizorii către care s-a efectuat plata.

Reamintim că, săptămână trecută, cardurile pentru plata facturilor la energie au început să fie printate la Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naţionale Poşta Română, subiect relatat de Monitorul de Galaţi în articolul "Poşta Română a început printarea cardurilor de energie".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu