Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule a crescut cu 8,6%, în primele nouă luni

 
Vineri, 13 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 8,6%, pe serie brută, în primele nouă luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

„În perioada 1.I-30.IX.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,6%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+17%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,6%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%)”, informează INS.

În ceea ce priveşte seria ajustată sezonier, volumul cifrei de afaceri a crescut cu acelaşi procent de 8,6%.

Potrivit Institutului, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,9% mai mare, pe seria brută, în primele nouă luni comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Această creştere a provenit de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,7%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-1,0%).

„Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014”, arată documentul citat.

În luna septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 8,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu