Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, marcată la Galaţi Recomandat

Miercuri, 19 Octombrie 2022 13:31
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

18 octombrie marchează Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane şi constituie pentru instituţiile abilitate, dar şi pentru societatea civilă, o oportunitate de a atrage atenţia asupra fenomenului şi de a promova demersuri de informare a populaţiei şi de prevenire.
Cu acest prilej, specialiştii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, poliţiştii de prevenire, jandarmii şi voluntarii „Tinerii şi Viitorul” s-au aflat în mijlocul tinerilor de la Liceului Teoretic „Dunărea” şi Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, pentru a discuta despre cauze, consecinţe şi modalităţi de prevenire a exploatării.
Activitatea a vizat transmiterea de informaţii privind diversele forme de manifestare a traficului de persoane, cu accent pe prevenirea exploatării sexuale şi a exploatării prin muncă, precum şi creşterea gradului de conştientizare asupra consecinţelor acestui fenomen atât din perspectivă juridică, cât şi psihologică sau socială.
Pe baza unor materiale video de impact, elevii prezenţi au fost implicaţi activ în abordarea analitică a unor situaţii cu risc ridicat de victimizare. De asemenea, s-a urmărit ca tinerilor să le fie prezentate atât perspectivele antivictimale, cât şi cele antiinfracţionale asupra traficului de persoane, precum şi informaţii privind instituţiile la care pot apela pentru sprijin.
! Pentru a obţine informaţii, pentru a solicita ajutor sau pentru a semnala o situaţie de risc în care se află o altă persoană, cetăţenii au la dispoziţie linia telefonică verde a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - 0800 800 678 (apel naţional gratuit).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu