„Vrăjitorul din Oz”, duminica aceasta, la Teatrul „Gulliver” Recomandat

Vineri, 29 Octombrie 2021 12:05
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lumea plină de fascinaţie şi mister a lui Oz, din cel mai nou spectacol de la Teatrul „Gulliver”, se dezvăluie publicului, din nou, în această duminică, de la ora 10.30, întruchipând o nouă dimensiune a posibilului, a visurilor şi dorinţelor împlinite, prin încredere şi prin potenţialul propriu.

Un curcubeu de culoare, de încredere şi de dragoste

"Când totul începe cu încredere, sporeşte prin perseverenţă şi se desăvârşeşte cu dragoste, e rost de magie şi totul devine posibil. Iar lumea lui Oz, prefigurată în cel mai nou spectacol de la Teatrul „Gulliver”, întruchipează întocmai această nouă dimensiune a posibilului, a visurilor şi dorinţelor împlinite, prin încredere şi prin potenţialul propriu. Pornind de la una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite poveşti, spectacolul „Vrăjitorul din Oz” impresionează prin vizualitate, dar şi prin forţa mesajului transmis. Astfel, dincolo de notorietatea textului, punerea în scenă a regizorului Dan Mirea, de la Teatrul „Gulliver”, reclamă un mesaj plin de simbolism şi cu o puternică încărcătură educativă. Doroty nu este un personaj, este un simbol, iar lumea fantastică a lui Oz există în sufletul fiecăruia. „Vrăjitorul din Oz” este o învăţătură atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Nucleul spectacolului se construieşte pe ideea de dragoste şi încredere, de ataşament faţă de familie, faţă de aproape, faţă de adevăr, principii deosebit de importante şi relevante, în special pentru copii. Deşi păstrează firul narativ al poveştii, montarea de la Teatrul „Gulliver” se bucură de o multitudine de elemente de originalitate, de la conceptul regizoral, la conceptul scenografic. Şi, chiar dacă a reprezentat prima întâlnire a regizorului Dan Mirea cu scenograful Vlad Tănase, spectacolul „Vrăjitorul din Oz” a constituit un prilej de închegare a unei colaborări deosebit de fructuoase, bazată pe o complementaritate de excepţie, ce va continua, cu siguranţă, în cadrul altor proiecte viitoare. În plus, muzica originală semnată de Dan Mirea a întregit universul magic al lui Oz. Regizorul susţine că atunci când creezi un spectacol, nu creezi din dorinţa de a arăta ceva, ci de a pune întrebări spectatorului. Astfel, „Vrăjitorul din Oz” îşi doreşte să adreseze întrebarea dacă lumea lui Oz poate face lumea noastră, în care trăim, o lume mai bună, atunci când credem în ea. Spectacolul „Vrăjitorul lui Oz” de la Teatrul „Gulliver” este un curcubeu de culoare, de încredere şi de dragoste", informează teatrul de păpuşi gălăţean.

În completare, Teatrul „Gulliver” întreprinde un nou demers în cadrul programului de informare şi educaţie complementară pentru părinţi şi copii, alături de Violeta Simion de la Centrul PSILAND, pe tema dezvoltării emoţionale a celor mici, a importanţei inteligenţei emoţionale, precum şi alte subiecte conexe de interes. Astfel, prin oferirea unei scurte informări pe această temă, cu ajutorul experţilor în domeniu, Teatrul „Gulliver” susţine principiul de a învăţa împreună despre lucrurile care contează, menţionează teatrul. Biletele pentru spectacol se achiziţionează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea PROGRAM - Cumpără bilete online. De asemenea, acestea se pot procura şi de la sediul teatrului, înainte de începerea reprezentaţiei, în limita locurilor disponibile. Preţul biletelor este de 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.

Reguli de acces

Accesul la spectacol se face în baza normelor legale în vigoare, conform Anexei 3/22.10.2021 la HOTĂRÂREA Guvernului nr. 1090/2021, ce prevede desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiilor de spectacole cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Aceste reglementări nu se aplică copiilor cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani. Toţi operatorii care desfăşoară activităţi de lucru cu publicul au obligaţia de a verifica la intrarea în locaţie, prin personalul propriu, documentele justificative care să îndeplinească condiţiile de mai sus, precizează teatrul gălăţean.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu