Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a afiliat la Consorţiul Universitaria Recomandat

Marți, 26 Octombrie 2021 11:58
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Între 22-24 octombrie 2021 a avut loc la Predeal o întâlnire a Consorţiului Universitaria. Lucrările s-au desfăşurat în format mixt, cu prezenţa rectorilor, preşedinţilor de senat şi a altor reprezentanţi ai conducerii universităţilor. Consiliul de Administraţie al Consorţiului a analizat şi aprobat cu unanimitate de voturi acordarea calităţii de membru asociat pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Consorţiul Universitaria are, de acum, nouă membri: Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea „Ovidius” din Constanţa. În această formulă extinsă, bazată pe valori comune ale comunităţii academice şi pe concurenţă constructivă, cele nouă universităţi membre ale Consorţiului Universitaria reunesc 42,43% din numărul de studenţi şi, respectiv, 32,38% din cadrele didactice titulare la nivel naţional.
„Intrarea în Consorţiul Universitaria este, practic, o recunoaştere a faptului că facem parte din plutonul de universităţi de elită din România. Ne angajăm ca din această nouă postură, de membru asociat în cadrul Consorţiului Universitaria, să punem în mişcare noi responsabilităţi academice, benefice pentru calitatea pregătirii viitorilor profesionişti ai ţării”, a precizat Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu la finalul întâlnirii.
În noua sa formulă, Consorţiul Universitaria va acţiona ca o structură dinamică şi unitară. Membrii Consorţiului Universitaria îşi reafirmă public disponibilitatea şi deschiderea spre un dialog constructiv şi pentru schimbul de bune-practici cu celelalte consorţii universitare din ţară, pentru a contribui la creşterea calităţii şi promovarea excelenţei în învăţământul superior din România.
Reuniunea de la Predeal s-a desfăşurat cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, participanţii fiind exclusiv persoane vaccinate, informează Universitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu