Recenzie: Xiaomi Redmi Note 10 Pro, unul dintre cele mai bune telefoane Android accesibile pe care le poți cumpăra Recomandat

Marți, 14 Septembrie 2021 17:44
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Xiaomi Redmi Note 10 Pro poate fi al tău la un preț scăzut și totuși primești câteva specificații foarte respectabile în schimbul banilor tăi: face suficient în domeniile cheie importante (design, ecran, cameră, durată de viață a bateriei), fiind astfel unul dintre cele mai bune telefoane ieftine.

Avantaje:

  • Ecran mare și luminos
  • Preț atractiv
  • Calitate bună a camerei

Dezavantaje:

  • Nicio opțiune 5G
  • Nu este complet impermeabil
  • Fără încărcare wireless

Design și ecran

Suntem destul de impresionați de ușurința și curbele netede ale Xiaomi Redmi Note 10 Pro, chiar dacă sticla din spate este un magnet de amprente. Aproape că nu există semne că acesta este un telefon cu un preț mai mic.

Ecranul este, fără îndoială, unul dintre punctele forte ale Xiaomi Redmi Note 10 Pro în general: este un ecran AMOLED de 6,67 inci, 1080 x 2400 pixeli care rulează la o rată de reîmprospătare destul de impresionantă de 120Hz, ceea ce înseamnă că animațiile, meniurile, paginile web derulate, jocurile și orice altceva altfel arată super-neted. Este un afișaj care ne place mult: este mare, oferă multă luminozitate și are rame subțiri, deși (așa cum te-ai aștepta) nu este chiar la egalitate cu telefoanele emblematice pe care Xiaomi și concurenții săi le-au lansat în termeni de intensitatea culorii și claritate.

Ai niște difuzoare stereo care pot scoate un nivel decent de zgomot la o calitate rezonabilă și este inclusă și o mufă pentru căști de 3,5 mm. Telefonul are o clasă IP53, deci este protejat împotriva stropilor, dar nu poate fi complet scufundat.

Este disponibil în trei culori: Onyx Grey, Glacier Blue și Gradient Bronze. Transferul și încărcarea datelor sunt gestionate prin USB, în timp ce senzorul de amprentă este încorporat în butonul de alimentare de pe partea laterală a telefonului.

Cameră și baterie

Configurarea camerei Xiaomi Redmi Note 10 Pro atrage cu siguranță privirea pe hârtie: avem o cameră de 108MP lată + 8MP ultrawide + 5MP macro + 2MP adâncime (cu înregistrare video de până la 4K la 30fps) și o cameră selfie de 16MP. Nu există zoom optic, dar există ultra-wide.

Dacă ești în căutarea unor fotografii care vor străluci pe rețelele de socializare, atunci imaginile capturate de Xiaomi Redmi Note 10 Pro vor face treaba foarte bine într-adevăr, iar pentru un telefon cu un așa preț, credem că rezultatele finale sunt mai bune decât te-ai putea aștepta.

Durata de viață a bateriei este cu siguranță peste medie, telefonul trece cu ușurință de o zi întreagă de utilizare.

Alte specificații și caracteristici

Xiaomi Redmi Note 10 Pro nu este cu siguranță un telefon premium când vine vorba de specificațiile interne pe care le primești. Telefonul vine cu un chipset Qualcomm Snapdragon 732G capabil, asociat cu 6 GB de RAM și până la 128 GB de stocare internă (și un slot pentru card microSDXC, pentru a extinde spațiul de stocare, dacă este necesar). Acestea nu sunt specificații de telefon de vârf, dar oferă cu siguranță performanță pentru prețul pe care îl vei plăti.

Merită să ții cont de faptul că telefonul nu vine cu 5G, deci vei fi limitat la 4G dacă cumperi acest telefon – nu este o problemă majoră pentru majoritatea oamenilor în acest moment. Telefonul vine cu Android 11 la bord, cu propriul software MIUI 12 al Xiaomi la bord.

Verdict

Xiaomi Redmi Note 10 Pro este o afacere, având în vedere tot ceea ce obții – ecranul de 120Hz, procesorul decent, camera foarte capabilă. Da, există compromisuri, desigur, dar telefonul merită.

Nu există 5G, nu există încărcare wireless și nu există impermeabilizare IP68. Camera și ecranul sunt bune, fără a fi grozave. Acestea sunt considerentele pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te gândești dacă să cheltui sau nu banii pe el.

În ceea ce privește raportul calitate-preț, Xiaomi Redmi Note 10 Pro este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune telefoane pe care le-am analizat în ultima vreme.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu