Lot complet: A ajuns, la Galaţi, şi ultimul autobuz hibrid din lotul de 20 Recomandat

Miercuri, 09 Iunie 2021 12:15
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toate cele 20 de autobuze hibrid achiziţionate de către Primăria municipiului Galaţi se află în flota societăţii Transurb, ultimul hibrid fiind livrat în urmă cu puţin timp, informează municipalitatea, care menţionează că aproape 100 de mijloace de transport, toate noi şi moderne, au ajuns în parcul auto al Transurb în ultimii ani.

„Am susţinut din primul moment că gălăţenii merită să circule doar cu mijloace de transport noi şi moderne, după ce în trecut s-au cumpărat autobuze second-hand. Iar astăzi vorbim de aproape 100 de mijloace de transport noi aflate în flota Transurb. Este vorba practic de 17 troleibuze, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi 20 autobuze hibrid. Este pentru prima dată când gălăţenii circulă cu autobuze hibrid. În urmă cu puţin timp a sosit şi ultimul autobuz hibrid din lotul celor 20 achiziţionate care va intra în circulaţie după procedurile de înmatriculare, celelalte fiind deja pe trasee. Şi nu ne oprim aici. Pentru prima dată în ultimii zeci de ani gălăţenii vor circula şi cu tramvaie de ultimă generaţie”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cele 20 de autobuze hibrid, model Urbino 12 Hibrid, au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing. Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului. Autobuzele au o garanţie de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA, furnizor fiind Solaris Bus&Coach SRL, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu