Colegiul Naţional AL. I. Cuza şi Colegiul Economic Virgil Madgearu, printre cele mai bune licee francofone din Europa

Vineri, 23 Februarie 2018 18:26
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Forumul regional LabelFrancEducation, care se desfăşoară în perioada 25-28 februarie 2018, la Sibiu, reuneşte reprezentantii a 40 de instituţii de învăţământ bilingve din 9 ţări din regiune, printre care se găsesc şi două lcolegii din Galaţi.
"Creat în 2012, LabelFrancEducation este acordat de către Ministerul francez al Europei şi Afacerilor Externe filierelor bilingve francofone de excelenţă care propun cursuri intensive de limba franceză, precum şi cel puţin o disciplină non lingvistică studiată în limba franceză, conform programei oficiale din ţara în care se află instituţia de învăţămant respectivă", spun reprezentanţii Agenţiei pentru învăţământul francez în străinătate (AEFE). Reţeaua este compusă din 209 şcoli şi licee bilingve din 44 de ţări, totalizând un număr de 95.700 de elevi din învăţământul preuniversitar.
În România, următoarele licee au primit LabelFrancÉducation: Colegiul Naţional AL. I. Cuza din Galaţi, Colegiul Economic Virgil Madgearu din Galaţi, Colegiul Naţional Petru Rareş din Suceava, Colegiul Naţional Dr. Ioan Mesota din Braşov, Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov, Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Iaşi, Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Baia Mare, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa, Colegiul Naţional Unirea din Braşov, Şcoala Centrală din Bucureşti şi Liceul Teoretic G. Călinescu din Constanţa.
România este prima ţară europeană care găzduieşte un Forum regional LabelFrancEducation. Prima întâlnire de acest gen s-a desfăşurat în 2017, la Cairo (Egipt), şi a fost consacrată Africii de Nord şi Orientului Mijlociu, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei.
Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în România şi de Institutul Francez din România. Printre temele de discuţie se află cooperarea educativă regională, scopurile concrete ale învăţământului bilingv şi provocările profesionale actuale ale profesorilor de franceză. La eveniment vor participa reprezentanţi din Bulgaria, Cehia, Rusia, Letonia, Polonia, Republica Moldova, România, Slovacia şi Ungaria.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu