Ce căutăm în relaţiile noastre? LOVE AFTER, o nouă premieră la Teatrul Dramatic Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 24 Noiembrie 2022 14:30
Publicat în Comunitate

„Când dragoste nu e, nimic nu e”, concluziona monumentalul Marin Preda în ultima sa carte.
Deşi căutăm fericirea în căsătorie, nu este atât de simplu, ceea ce vrea să demonstreze regizorul Eugen Făt în ultima producţie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Această adaptare după serialul de televiziune american „Scenes from a Marriage”, este o declaraţie despre preţul unei căsătorii, incluzând şi preţul divorţului. La rândul său, seria din U.S.A., este o adaptare a filmului lui Ingmar Bergman din 1974 despre o căsnicie care se destramă. „Scenes from a Marriage” reexaminează reprezentarea iconică a originalului despre dragoste, ură, dorinţă, monogamie, căsătorie şi divorţ prin prisma unui cuplu american contemporan.
Eugen Făt adaptează la scena românească acest text, care este prezentat sub titlul „LOVE AFTER” şi va avea premiera sâmbătă, 26 noiembrie, pe scena dramaticului gălăţean.
Echipa de actori este formată din Flavia Călin (Mira), Vlad Volf (David), Cristina Uja (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Ilinca Ivan / Eva Maria Stanciu (Ava), Oana Preda (voce doctor), iar vocea lui Wolf îi aparţine lui Ciprian Braşoveanu. Scenografia este creată de Daniel Divrician.
În abordarea sa, Eugen Făt pune accentul pe un teatru clasic, în care spectacolul este concentrat pe latura psihologică şi drama personajelor principale, interpretate cu măiestrie de Flavia Călin şi Vlad Volf. Ei demonstrează că trebuie să schimbăm viziunea romantică cu o conştientizare tragică că în fiecare cuplu apare frustrarea, dezamăgirea sau plictiseala. Uneori nu poate exista un sfârşit pentru sentimentul nostru de gol sau incomplet.
„Îmi doresc ca publicul să rămână, după această reprezentaţie, cu ideea că, pentru salvarea unei relaţii, unei căsnicii, este nevoie de doi, întotdeauna. Discuţia dintre personajele principale este, de fapt, o rătăcire… Toţi avem rătăciri de genul celei din spectacol, inevitabil. Povestea nu este una de dragoste. «LOVE AFTER» înseamnă o călătorie către redescoperirea de sine şi o disecţie a relaţiei dintre soţi”, declara regizorul Eugen Făt în comunicatul de presă al teatrului.
! Imaginile din albumul foto sunt din timpul repetiţiei generale a piesei „LOVE AFTER”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu