Marți, 24 August 2021 12:13

Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva permisului de sănătate COVID-19, în Franţa Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de persoane au manifestat, în Franţa, pentru al şaselea weekend consecutiv, împotriva unui permis de sănătate COVID-19 necesar pentru activităţile zilnice.
Ministerul francez de Interne a transmis că sâmbătă au manifestat aproximativ 175.500 de persoane, în scădere faţă de cei aproximativ 215.000 de demonstranţi din weekendul trecut, însă numărul acestora ar putea creşte pe măsură ce oamenii se vor întoarce din vacanţa de vară.
Permisul de sănătate este un document oficial, cu cod de scanare QR, care demonstrează că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19. Multe baruri, restaurante, muzee şi locuri de sport din Franţa nu vor permite accesul persoanelor decât dacă pot prezenta permisul de sănătate.
Deşi majoritatea locuitorilor Franţei au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, demonstranţii susţin că permisul de sănătate îi discriminează pe cei care nu s-au vaccinat şi că documentul încalcă libertăţile oamenilor.
„Acest permis de sănătate divizează francezii. Cred că este clar. Şi, din păcate, cred că ar trebui să îl desfiinţăm”, a declarat Sophie Soulas, un funcţionar public, la protestul de la Paris. Protestele au unit grupuri dispersate de persoane care sunt împotriva permisului de sănătate, document conceput pentru a încuraja cât mai mulţi oameni să se vaccineze şi să protejeze Franţa împotriva unui al patrulea val al pandemiei. Cea mai mare demonstraţie de la Paris a fost condusă de politicianul de extremă dreapta Florian Philippot, liderul partidului „Les Patriotes”. Separat, a mai avut loc o demonstraţie a protestatarilor de stânga asociaţi cu mişcarea „Veste galbene” („Gilets Jaunes”).

Lasă un comentariu