Miercuri, 04 Aprilie 2018 00:00

Uniforme largi, pentru femeile militar însărcinate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Armata germană intenţionează să introducă uniforme mai largi pentru femeile militar care sunt însărcinate, relatează luni dpa. Noile uniforme urmează să fie introduse în acest an, a declarat recent o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Apărării.
Ministerul analizează în prezent opiniile primite de la femeile care activează în cadrul armatei şi efectuează îmbunătăţiri pentru aceste uniforme speciale, a adăugat ea.
Un total de 500 de uniforme de diferite dimensiuni şi combinaţii - de la uniforma de luptă şi de serviciu la colanţi - au fost deja testate şi evaluate de 80 de soldaţi.
Criteriile evaluate au inclus aspectul, confortul şi gradul de lejeritate. Procesul de testare a costat 650.000 de euro (800.000 de dolari), a indicat ministerul.
Uniformele introduse vor fi elastice şi vor putea fi purtate pe toată perioada sarcinii, a precizat sursa citată.
Măsura face parte dintr-un program de modernizare a Bundeswehr (armata). Înainte, femeile însărcinate din cadrul Bundeswehr trebuiau să poarte haine civile atunci când uniformele nu le mai încăpeau.
În medie, pe parcursul unui an circa 2% din cele 20.000 de femei care activează în Bundeswehr sunt însărcinate, menţionează armata.
Uniforme pentru femeie militar care sunt însărcinate au fost incluse şi în alte ţări.

Lasă un comentariu