Luni, 09 Noiembrie 2015 00:00

Un ministru israelian propune deportarea maidanezilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cabinetul israelian de miniştri a propus trimiterea câinilor şi pisicilor fără stăpân în altă ţară, ca o alternativă la eforturile financiare ale guvernului pentru a le steriliza. „Folosiţi bugetul pentru a transfera câini şi / sau pisici, fără stăpân şi toţi de acelaşi gen (toţi masculi sau toate femele), către o ţară străină, care va fi de acord să le accepte”, a sugerat ministrul agriculturii Uri Ariel într-o scrisoare către un coleg din cabinetul de miniştri, citează cotidianul israelian Yediot Ahronot.

Propunerea, care conform purtătorului de cuvânt a lui Uri Ariel a fost respinsă în urma consultărilor iniţiale din cadrul Ministerului Agriculturii, a fost criticată de activiştii pentru drepturile animalelor şi de către politicienii din opoziţie. “Nu am de gând să aplic pentru un paşaport străin pentru Pitzkeleh”, a declarat ministrul de externe Tzipi Livni, care a postat pe contul său de Twitter o fotografie a unui politician zâmbitor al partidului Zionist Union culcat pe o canapea şi hrănindu-şi pisica. La rândul ei, şefa opoziţiei de stânga, Zahava Galon, preşedintele partidului Meretz, a scris pe pagina sa de Facebook că ideea ministrului agriculturii este contra “mortalităţii de bază”, iar într-o glumă a mai zis că e timpul să găsească o ţară care va adăposti ministrul, acordându-i un loc în guvern.

Chiar dacă Uri Ariel este un evreu religios, membru al partidului de extremă dreaptă Jewish Home, ar fi încercat să încalce atât directivele lui Dumnezeu care a zis "să creşteţi şi vă înmulţiţi", cât şi legea care interzice cruzimea faţă de animale, potrivit cotidianului israelian Yediot Ahronot. 

Lasă un comentariu