Miercuri, 28 Septembrie 2022 13:02

Ultimele personalităţi înnobilate de regina Elisabeta a II-a Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

John Williams - compozitorul coloanelor sonore ale filmelor din franciza "Star Wars" - şi Bob Iger - fostul CEO al grupului Disney - sunt ultimii cavaleri de onoare ai Ordinului Imperiului Britanic care au fost înnobilaţi de regretata regină Elisabeta a II-a a Regatului Unit, informează marţi BBC.
John Williams, în vârstă de 91 de ani, a fost recompensat pentru servicii deosebite aduse muzicii de film, iar Bob Iger pentru contribuţia sa la dezvoltarea relaţiilor dintre Regatul Unit şi Statele Unite.
John Williams este considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzică de film din lume şi a câştigat numeroase premii de-a lungul carierei sale îndelungate, inclusiv cinci premii Oscar.
El a creat coloanele sonore ale unor superproducţii celebre, precum "Jaws", "E.T.", filmele din franciza "Harry Potter", "Saving Private Ryan", "Jurassic Park", "Schindler's List" şi peliculele din seria "Indiana Jones".
Recent, John Williams a compus coloana sonoră pentru un alt film regizat de Steven Spielberg, "The Fabelmans", considerat un favorit în viitorul sezon al premiilor cinematografice.
Lista personalităţilor înnobilate, publicată vineri, îl include şi pe maestrul bucătar şi prezentatorul TV Ken Hom, care a primit titlul Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor (CBE). El a fost recompensat pentru acţiunile lui umanitare, precum şi pentru programele sale educaţionale şi culinare.
Ministerul britanic de Externe are responsabilitatea de a întocmi Lista de onoruri diplomatice şi externe, care recompensează britanici cu merite deosebite în străinătate sau care lucrează în Regatul Unit în structuri ce au o componenţă internaţională substanţială. Premiile onorifice pentru cetăţeni străini sunt recomandate de ministrul de Externe.
Regina - iar, de acum, regele Charles al III-lea - aprobă apoi informal acea listă şi o scrisoare este trimisă fiecărui nominalizat. După ce persoana nominalizată acceptă recompensa propusă, lista este aprobată în mod formal de suveranul britanic. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu