Miercuri, 11 Martie 2015 00:00

Ucraina cheltuieşte aproximativ 3,8 miliarde de dolari în conflictul din estul ţării

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ucraina cheltuieşte peste 90 miliarde de hrivne (aproximativ 3,8 miliarde de dolari) în conflictul din estul ţării, unde de peste 10 luni are loc un conflict între armata guvernamentală şi rebelii separatişti proruşi, a indicat luni seara preşedintele Petro Poroşenko, într-un interviu la televiziunea publică ucraineană, potrivit ediţiei online a ziarului Delovaia Stoliţa.
„Ucraina trăieşte în condiţii de război, în condiţii de teritoriu ocupat. Trebuie să privim adevărul în faţă: aproximativ 25% din potenţialul industrial al ţării nu funcţionează, 10% este distrus fizic. Cheltuielile de apărare reprezintă în prezent mai mult de 90 miliarde de hrivne”, a afirmat şeful statului ucrainean.
Cu toate acestea, Poroşenko a spus că atât timp cât războiul continuă, în Ucraina nu vor veni investiţii străine. „Trebuie să le spunem oamenilor adevărul”, a menţionat el, precizând că reformele nu pot fi realizate în mod accelerat şi că, practic, ele au început după alegerile parlamentare, în toamna anului trecut.
În acelaşi interviu, Petro Poroşenko a estimat că armata ucraineană a reuşit să oprească ofensiva „agresorului”, după cum transmite agenţia de presă Unian. „Desigur, putem constata astăzi că am reuşit să oprim acţiunile ofensive ale agresorului, că partea ucraineană a retras cea mai mare parte a lansatoarelor de rachete, a artileriei grele (de la linia de demarcaţie) şi vedem că şi rebelii susţinuţi de Rusia au retras o parte semnificativă” a armamentului greu, a spus preşedintele ucrainean.
Potrivit acestuia, există un singur loc unde a mai rămas armament greu - aeroportul din Doneţk.

Lasă un comentariu