Joi, 08 Decembrie 2022 15:44

Turcia vrea să aducă centrale electrice plutitoare în România pentru a da curent Ucrainei Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Directorul general al companiei turce Karpowership, Zeynep Harezi, într-un interviu acordat agenţiei turce de ştiri Anadolu a afirmat că sunt în derulare discuţii pentru a aduce în România centrale electrice plutitoare pentru a da curent Ucrainei. „Negociem pentru o putere de aproximativ 300-400 MW. Această capacitate poate furniza energie electrică pentru un milion de gospodării”, a spus Zeynep Harezi, citat de Kathimerini şi preluat de Rador.
„Putem trimite trei sau patru nave pentru a oferi această capacitate de producţie. Rămâne de convenit cum vor arăta detaliile tehnice şi comerciale, precum şi asigurarea securităţii lor”, a menţionat directorul Karpowership.
„Există linii de curent electric între România, Moldova şi Ucraina. Putem amplasa nave în România şi Moldova şi putem furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina”, a mai explicat Harezi. Aceasta a mai spus că, după problemele de infrastructură cauzate de război, prima cerere de furnizare de astfel de nave a fost primită de la operatorul sistemului ucrainean pentru transportul energiei electrice Ukrenergo. Potrivit lui Harezi, în legătură cu acest plan a fost informată şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a oferi coordonarea necesară pentru această operaţiune.

Lasă un comentariu