Marți, 20 Iulie 2021 14:41

Tiruri de rachetă din Liban înspre Israel, armata israeliană ripostează Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Armata israeliană a lansat tiruri în direcția Libanului în ripostă la două rachete lansate de pe teritoriul acestuia împotriva Israelului, marți dimineața, a anunțat armata statului israelian într-un comunicat citat de AFP.
Una dintre rachete a fost interceptată de sistemul antirachetă Domul de fier, iar cealaltă a căzut pe un teren viran, se precizează în comunicat.
Surse de securitate libaneze au confirmat că au fost lansate rachete de tip Grad înspre Israel din sudul Libanului, dar armata libaneză încă nu i-a identificat pe autorii tirurilor.
Ministrul israelian al apărării, Benny Ganz, a desemnat Libanul ca fiind "responsabil de operațiuni teroriste lansate de pe teritoriul său".
"Nu vom permite transformarea crizei sociale, economice și politice din Liban într-o amenințare de securitate pentru Israel", a transmis pe Twitter ministrul israelian.
Ultimele tiruri de rachetă înspre Israel provenite din Liban au fost înregistrate în mai, în timpul războiului dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu