Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022 19:43

Regele Charles a interzis servirea de foie gras în toate reşedinţele regale britanice Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a primit un mesaj care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale, relatează sâmbătă DPA, potrivit Agerpres.

Regele Charles a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale pe când era încă prinţ de Wales, iar acum a extins această măsură şi la toate celelalte reşedinţe regale.

Ca un gest de recunoştinţă, organizaţia pentru drepturile animalelor i-a trimis regelui o mostră de “faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

“În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta.

“Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice”, a mai spus ea.

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

Lasă un comentariu