Maria ROMANIŢĂ

Maria ROMANIŢĂ

Aglomeraţie şi cozi la intrarea, la deschiderea pentru public a plajei Dunărea acum Aqua Park-ul Dunărea. Începerea programului cu publicul a fost anunţată pentru sâmbătă, ora 9.00, când la poartă s-au adunat câteva sute de gălăţeni care au venit încă de dimineaţă pentru a fi siguri că fac parte din cei aproxamitiv 1.500 de clienţi câţi au voie în incintă, limită impusă de restricţiile specifice pandemiei. Distanţarea socială nu a contat la cozi. Administratorii, municipalitatea gălăţeană, se laudă ca Galaţiul are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din ţară, dar şi un mecanism unic în ţară la bazinul cu valuri. Capacitatea plajei de 3.000 de locuri este diminuată la 50% din pricina pandemiei, dar şi aşa gălăţenii n-au respectat nicio normă de protecţie la cozile de la cele 4 case de bilete. Unii au stat şi o oră la coadă, în soarem dar odată intraţi în incinta Aqua Park-ului instalaţiile au fost luate cu asalt.

Părinţii care au venit aici cu copiii sunt însă mulţumiţi, mai ales aceia care nu au posibilităţi financiare pentru a merge la mare sau la piscinele private care sunt mult mai scumpe si nici nu au atâtea dotări. Sunt totuşi şi gălăţeni nemulţumiţi, majoritatea reclamând numărul insuficient de umbrele.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi au depistat în trafic, un conducător auto, cu vârsta de 54 ani, din Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzina de Apă, având direcţia de mers dinspre strada Stadionului către strada Cloşca, din municipiul Galaţi, sub influenţa alcoolului. La testarea alcoolscopică, a rezultat o  valoare de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În  cauza de faţă s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de "Conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe". 

UPDATE: Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pe baza de ordonanţă şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi. 

Un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Însurăţei s-a prezentat, în data de 27 iulie, în jurul orei 08:00, la sediul poliţiei, pentru a intra în serviciu şi a-şi ridica armamentul din dotare. Poliţistul a primit pistolul şi l-a aşezat pe birou pentru a înscrie în registru ridicarea acestuia, moment în care un jandarm care, de asemenea, urma să intre în serviciu, ar fi luat pistolul de pe birou şi ar fi executat accidental un cartuş în podea. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Poliţiştii au întocmit actele procedurale pentru infracţiunea de uz de armă fără drept, acestea fiind înaintate Parchetului Militar Bucureşti, circumscripţia Constanţa, urmând a fi soluţionat conform prevederilor legale. De asemenea, faţă de poliţistul în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a dispus efectuarea de verificări în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi luării măsurilor legale în acest sens.

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu 1 august 2021, mijloacele de transport în comun ale Transurb vor circula după programul de transport de vară. Decizia este motivată de faptul că fluxul de călători a scăzut considerabil în perioada concediilor şi a vacanţei şcolare.

De asemenea, municipalitatea anunţă că s-a decis desfiinţarea a două trasee.

”În urma evaluării fluxurilor de călători pe fiecare traseu, precum şi a procentului de suprapunere cu alte trasee, s-a decis desfiinţarea a două trasee, 22 şi 27, concomitent cu suplimentarea cu un autobuz pe traseul 10 şi două autobuze pe traseul 11”, se specifică într-un comunicat de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Crimă şocantă în satul gălăţean Buceşti. O femeie de 48 de ani a fost găsită moartă prezentând mai multe lovituri în special la nivelul capului. Din primele date a reieşit că autorul crimei ar fi chiar cumnatul femeii. 

Bărbatul de 45 de ani o acuză pe femeie că din cauza farmecelor făcute de ea i s-a destrămat familia. În acest moment, el este audiat de poliţişti urmând să se ia măsurile impuse de lege.

 

UPDATE: La data de 30.07.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi, luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin.(1) din Codul penal. Din  probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 29.07.2021, în jurul orei 12.30, inculpatul a aplicat, în mod repetat, victimei (cumnata sa), lovituri, cu o ţeava metalică, în zonă vitală (zona capului), provocându-i leziuni traumatice, care au avut ca urmare decesul acesteia. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de  inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.  
Joi, 29 Iulie 2021 19:28

Incendiu în Port

Un incendiu cu degajare mare de fum a mistuit o hală industrială cu mase plastice. în municipiul Galaţi, pe str. Portului. Au intervenit 3 autespeciale de stingere a incendiilor, 1 autoscară mecanică, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă.

Au ars 3 cuve metalice de aproximativ 25 mp fiecare, încărcate cu mase plastice. Nu au fost raportate şi nici identificate victime. Se pare că cele 3 containere s-au aprins ca urmare a unor lucrări cu foc deschis pentru tăierea lor în vederea dezafectării.

Hala industrială unde s-a declanşar incendiul este o construcţie în stare de conservare.

”Am fost alertaţi cu privire la producerea unui incendiu într-o hală din incinta unei societăţi. Au fot alertate trei autospeciale cu apă şi spumă o autoscară mecanică, o descarcerare grea şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi o ambulanţă SMURD. S-a constatat că incendiul se manifesta la trei containere metalice arzând materialele plastice din căptuşeala interioară a acestora. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Cauza care a dus la producerea incendiului a fost legată de faptul că în zonă se executau lucrări cu foc deschis pentru dezasamblarea containerelor“, a precizat mr. Daniel Mânea, ISU Galaţi. 

Sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 9.00, va avea loc mult așteptata deschidere a Aqua Park-ului de la Plaja "Dunărea". Primăria municipiului Galați a investit 6 milioane de euro, iar acum deschide porțile plajei pentru gălățenii de toate vărstele.
Aici îi așteaptă cel mai mare tobogan din estul României de 20 metri înălțime, iar în zona dedicată copiilor este amenajat un ansamblu de tobogane de aproximativ 11 m înălțime, cu aqua tower și alte peste 40 de atracții pentru copii cu vârste între 3 și 14 ani.
Bazinul cu valuri are peste 900 mp, iar înălțimea valurilor poate ajunge până la 60 cm înălțime, dar în zona dedicată copiilor, valurilor vor avea maxim 20-30 cm.
Există zone amenajate cu șezlonguri și umbrele, baldachine, dar și terenuri pentru sporturi de plajă și bineînțeles vestiare, dușuri, băi.
De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă și unul în zona Aqua Park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă și un teren pentru activități sportive
Suprafața amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane.
"Este un moment așteptat de către gălățeni și mă bucur că începând de sâmbătă vom deschide Plaja Dunărea. Este locul unde gălățenii, și nu numai, își vor putea petrece timpul liber într-un mod cât se poate de plăcut, aici în oraș, unde pe lângă plaja propriu-zisă, vor putea avea acces la bazinul cu valuri, la ansamblul de tobogane, cel mai înalt având 20 de metri înălțime, sau la zona de food court. De asemenea, copiii se vor putea bucura de un bazin al lor, prevăzut cu tobogane. Sunt sigur că foarte mulți dintre cei care obișnuiau în trecut să vină la Plaja Dunărea vor regăsi acest loc cu totul și cu totul schimbat, la standarde moderne", a declarat Ionuț Pucheanu.

Transurb a înființat trasee speciale

Începând cu data de 31iulie 2021 se vor infiinta două trasee de autobuz:
- Traseul 32 - Estival, pe ruta Plaja Dunărea - Gamacris - Piața Țiglina 1 - Țiglina 2 și retur .
- Traseul 33 - Estival, pe ruta Plaja Dunărea - Parc Cloșca - Privilege - Spitalul Județean - Neacșu - Micro 19 și retur.

Tarife

Accesul se va face în baza unei brățări care va fi încărcată cu suma pentru care optează vizitatorul (acces doar la plaja cu nisip sau acces total inclusiv aqua park, etc).
Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel:
- intrarea la Aqua Park adulți - 35 de lei, de luni până joi, și 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani - 20 de lei, de luni până joi, și 25 de lei de vineri până duminică;
- intrarea la plaja de nisip adulți - 15 lei, de luni până joi, și 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani - 10 lei, de luni până duminică.
Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă.
Orarul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 9.00 și 21.00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.
În contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Un gălățean recent întors din Anglia a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, dar s-a identificat și faptul că boala lui este cauzată de tulpina Delta a COVID 19. "Avem un prim caz de tulpină Delta confirmat în județul Galați. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani care s-a întors din Marea Britanie pe data de 11 iulie. În data de 16 iulie a prezentat prima simptomatologie specifică, iar pe data de 18 iulie a sunat la 112 și a solicitat ajutor medical. A fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase acolo unde se află și în acest moment, însă medicii spun că starea de sănătate este bună. Dumnealui s-a întors în țară prin Otopeni și s-a carantinat la domiciliu, în comuna Tulucești", a declarat Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt Prefectura Galați. Din ancheta epidemiologică nu reiese deocamdată că bărbatul ar avea și alți contacți dar se mai fac verificări în acest caz.

O adolescentă de 17 ani, din localitatea Braniștea, elevă la un liceu din Galați, și-a luat viața înghițind un pumn de pastile. Numai că motivul pentru care a recurs la acest gest este învăluit în mister, mai ales că pe corpul fetei s-au descoperit multiple vânătăi.
"În data de 25 iulie a.c., Secția 1 Poliție Rurală a fost sesizată prin apel la112, la ora 14:00, de către Spitalul de Urgență pentru Copii "Sfântul Ioan" Galați, cu privire la faptul că în jurul orei 11.00, o minoră în vârstă de 17 ani, din comuna Braniștea, județul Galați, a fost internată în spital, întrucât, aceasta ar fi avut o tentativă de suicid prin ingerarea voluntară de medicamente în cursul dimineții. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului nu au putut discuta cu minora pentru a putea stabili motivul pentru care aceasta a recurs la acest gest, însă, întrucât prezenta mai multe echimoze pe membrele inferioare, pe gât și pe corp, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. Ulterior, în cursul zilei de 26 iulie, minora a decedat la unitatea spitalicească unde era internată. În cauză s-a dispus transportarea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Galați pentru efectuarea necropsiei și stabilea cauzelor decesului. În dosarul penal întocmit inițial a fost schimbată încadrarea faptei din "Lovire sau alte violențe" în "Ucidere din culpă", urmând a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la decesul minorei", a informat Poliția Galați.

UPDATE:

Părinţii spun ca fata a fost acum câteva zile bătută şi violată. Tânăra sr fi avut o relaţie cu un bărbat însurat care o determina să se prostitueze. Ca să rupă legătura cu el, părinţii i-au interzis să îl vadă, i-au luat telefonul. Cinci bărbaţi au venit apoi la uşa părinţilor să îi ameninţe cu bătaia, după seara în care fata a venit bătută şi posibil drogată. Faţă de părinţi fata nu a vrut sa recunoască şi le spunea că îl iubeşte pe bărbat. Părinţii spun ca fata a fost acum câteva zile bătută şi violată. Tânăra sr fi avut o relaţie cu un bărbat însurat care o determina să se prostitueze. Ca să rupă legătura cu el, părinţii i-au interzis să îl vadă, i-au luat telefonul. Cinci bărbaţi au venit apoi la uşa părinţilor să îi ameninţe cu bătaia, după seara în care fata a venit bătută şi posibil drogată. Faţă de părinţi fata nu a vrut sa recunoască şi le spunea că îl iubeşte pe bărbat. Disperată că părinţii nu o mai lasă să ţină legătura cu bărbatul, a luat pastile şi a doua zi a murit la spital. Chiar dacă pare sinucidere, rudele cu greu pot să creadă asta pentru că tânăra era foarte băută şi drogată.

sinucidere fata branistea vanatai

 

În jurul orei 16:40, pompierii din cadrul Detaşamentului Tulcea, au fost solicitaţi să intervină pentru deblocarea accesului într-o locuinţă din municipiul Tulcea. La locul solicitării s-au deplasat de urgenţă două echipaje cu o autospecială de descarcerare şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, precum şi un echipaj SAJ Tulcea.

După pătrunderea în locuinţă, prin fereastra deschisă de la etajul 5 al imobilului, în apartament a fost găsită o femeie în vârstă de 59 de ani, fără funcţii vitale, care a fost declarată decedată de către echipajul SAJ.

Persoana decedată avea probleme de sănătate şi nu prezintă urme evidente de violenţă. Se pare că decesul s-ar fi petrecut în urmă cu 10 ore. Necropsia va stabili cauza exactă a decesului.

Pagina 1 din 492