Advertorial

Advertorial

Vineri, 21 Ianuarie 2022 16:00

Comunicat de presă 21.01.2022

ANUNȚ PRIVIND FINALIZAREA PROIECTULUI

S.C. BOGCAR QUALITY S.R.L., cu sediul în municipiul Galati, str. Energiei, nr. 7, bl. 10C, ap. 17, anunta finalizarea proiectului cu titlul ’’Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-urilor’’ proiect nr. RUE 10114 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 23.07.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea BOGCAR QUALITY S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub formă de grant pentru capital de lucru în baza formularului electronic de înscriere, prin măsura “Granturi pentru capital de lucru”, implementată de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) și Agenția pentru IMM, atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, cu completările și modificările ulterioare.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
- menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni.
- menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 466627,68 lei (valoarea totala) din care: 405763,2 lei grant si 60864,48 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Persoană de contact: TUDOR AURA
bogcarquality@yahoo.com
0752303235

De câte ori nu ți-ai amintit de rețetele bunicii sau ale mamei? Acele mâncăruri care se găteau încet, fără grabă și cu toată dragostea din lume. Aromele și gusturile de altădată, care nu aveau nimic de-a face cu vertijul rutinei obișnuite și cu așa-numitul fast food. Acum, revenirea la bucătăria de altădată și la gătitul sănătos este posibilă, grație multicooker-ului Crockpot.

Secretul este să îți achiziționezi un multicooker Crockpot, la care ai și varianta slow-cooking. Nu e niciun mister: este un aparat de gătit care funcționează cu energie electrică și a cărui principală caracteristică este că rețeta se face încet, la temperatură scăzută, atunci când setezi acest tip de gătire. O tehnică care după câteva ore face ca ingredientelor să le sporească aroma, textura și nutrienții.

Cum functioneazã?

Aspectul său este același cu al unei oale obișnuite, în care se prepară majoritatea rețetelor, mai ales în cazul tocanelor: o carcasă metalică exterioară și un rezervor sau coș la interior în care se depun acele alimente pe care le poți găti lent. Tocmai aceasta parte interioara este cea care primeste caldura care este transmisa de curentul electric. Cu toate acestea, temperatura este întotdeauna menținută sub 100ºC.

La aceste grade și cu timpul în care mâncarea este gătită (în multe ore) este ceea ce face ca gătirea tuturor alimentelor din interiorul acesteia să se facă  într-un mod uniform. În unele cazuri, există rețete care chiar durează până la 12 ore pentru a fi perfecte.

Avantajele gatitului la Multicooker

Dacă optați, așadar, pentru această metodă de preparare, veți beneficia fără nicio grabă de câteva avantaje ale acestei gătiri. Prima este ca este foarte usor sa gatesti preparate traditionale, fara nici un efort (multicooker-ul se ocupa de tot), asa ca este ideal pentru cei care nu prea sunt maeștri în bucătărie. Rețete tradiționale care pot fi făcute chiar dacă nu aveți timp. Aceste oale sunt programate și pot găti peste noapte sau în timp ce lucrezi, ceea ce îmbunătățește nutrienții. Rezultă o mâncare mai sănătoasă.

O economie de timp și de griji care se observă și în buzunar atunci când mergi la cumpărături. De exemplu, dacă cumperi cele mai tari bucăți de carne (mult mai ieftine) poți face tocănițe imbatabile care se topesc în gură. Un cost redus care, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede la început, se remarcă și în consumul de energie electrică: puterea multicooker-ului Crockpot este foarte mică și cu un singur dispozitiv puteți face toată mâncarea. Mult mai ieftin decât a porni cuptorul sau plita de mai multe ori pe parcursul zilei.

Rețetele

Dacă vorbim despre acea întoarcere în bucătăria de altădată și la cele mai clasice rețete, tocănițe, cartofi copți, linte, năut, cele mai bune iahnii de fasole... Crockpot-ul este aparatul pe care toți cei care iubesc mâncărurile bine gătite trebuie să îl aibă acasă. La fel se intampla si cu cei care se topesc după o tocăniță buna (gătită la slowcooker carnea este atat de moale incat se topeste in gura) sau cei care iubesc acele legume care-și păstrează gustul, aroma și nutrienții.

Puteți chiar profita de acel sos eliberat de acea carne sau de acele legume pentru a face alte tipuri de preparate. Și, în plus, acest tip de aparate cu temperatură joasă, îți permit și să pregătești niște deserturi. Este cazul, de exemplu, al budincii tradiționale de orez.

Asta pentru că, spre deosebire de un Slowcooker clasic, un Multicooker are nu doar funcția gătitului lent, ci și multe alte funcții - unele foarte rapide - de gătire. Indiferent că vrei să faci deserturi, tocănițe, sarmale, iahnii, ciorbe etc., există câte un program al Multicooker-ului potrivit pentru asta.

Pe lângă o carte de bucate tradițională, nu strica să ai la îndemână o serie de trucuri demne de cel mai bun bucătar. Unul dintre ele, daca preparatul este carne, este sa o treci putin prin tigai in prealabil pentru a rumeni bucatile inainte de a le pune in multicooker. Și, în cazul în care acel ingredient este făcut cu alcool, aveți grijă să nu adăugați prea mult. In acest caz, acesta nu se evapora in acelasi mod și în același timp ca apa si mâncarea poate ajunge sa aiba un gust oarecum puternic si neplacut la final.

Când pregătiți o rețetă într-un Multicooker Crockpot, o maximă esențială de urmat este să nu umpleți oala peste două treimi din volumul său. Dacă nu se face acest lucru, există riscul ca alimentele să nu fie gătite corect. Și un ultim sfat, ingredientele trebuie adăugate întotdeauna în ordinea lor, respectând timpii de gătire a fiecăruia dintre alimente.

"Nu aruncaţi bradul ci reciclaţi-l şi protejaţi mediul înconjurător!" este mesajul operatorului de salubritate ECOSAL, care a demarat o amplă campanie de colectare a deşeurilor vegetale şi brazilor naturali rămaşi după sărbători.
Astfel, în această perioadă operatorul de salubritate vine în sprijinul cetăţenilor prin colectarea separată a deşeurilor vegetale şi pomilor uscaţi, aceştia fiind preluaţi din spatele blocurilor de locuinţe pentru asociaţiile de proprietari, respectiv din dreptul porţii în cazul locuinţelor individuale.
Pentru un comportament responsabil şi civilizat, locuitorii sunt rugaţi să NU abandoneze brazii pe domeniul public, iar înainte de a fi duşi la ghena de gunoi aceştia trebuie să fie curăţaţi de orice decoraţiuni.
Toţi brazii colectaţi sunt tocaţi şi transformaţi în produse prietenoase cu natura, precum compost sau peleţi; compostul rezultat urmând să fie folosit pentru reamenajarea peisagistică a parcurilor din oraş.
SP Ecosal continuă acţiunea de informare şi conştientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deşeurilor.
Sprijinim cetăţenii cu informaţii privind colectarea separată a deşeurilor, iar pentru a preveni abandonul deşeurilor şi sancţionarea cetăţenilor, SP Ecosal informează că are în administrare două puncte de colectare gratuită a deşeuri reciclabile (ambalaje plastic, hârtie/carton, sticlă, metal), deşeuri electrice şi electronice (aparate electrocasnice, becuri, neoane), deşeuri voluminoase, deşeuri vegetale rezultate din întreţinerea grădinilor şi deşeuri de moloz rezultate din amenajarea locuinţelor în limita a 2 mc/an, destinate în exclusivitate persoanelor fizice!

Punctele sunt situate după cum urmează:
- Micro 13B - strada Drumul Viilor nr. 1;
- Strada Etna nr. 29, unde pot fi predate.

Câteva reguli privind acceptarea deseurilor la punctele sunt:
1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
3. Deşeurile din construcţii provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, care sunt acceptate: amestecuri de beton, cărămizi, ţigle şi obiecte sanitare ceramice. Acestea trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deşeurile din construcţii care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conţine deşeurilor menţionate anterior nu vor fi primiţi de centre.
4. Pentru depunerea deşeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităţilor maxime lunare permise.
În cazul în care v-aţi renovat casa şi vreţi să transportaţi molozul, dar nu aveţi mijloc de transport, puteţi suna, la unul dintre următoarele numere de telefon: 0236.312.282 şi 0374.927.292; menţionăm faptul că numerele sunt valabile şi în cazul în care vreţi să transportaţi la punctele verzi deşeuri electrice şi electrocasnice mari.
În cazul în care nu aveţi mijloace de transport ale deşeurilor inerte, Serviciul Public Ecosal poate veni să ridice molozul contra cost, fiind inclusă colectarea, transportul şi depozitarea, în cazul în care se depăşesc cei doi metri cubi gratuiţi.

Programul celor două puncte verzi este următorul:
- Punct verde Micro 13B - str. Drumul Viilor nr. 1, program: luni - sâmbătă ora 8.00 - 16.00, duminică: ora 8.00 - 12.00;
- Punct verde Etna - str. Etna nr. 29, program: luni - vineri ora 8.00 - 16.00.

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare a proiectelor, implementează proiectul „Eficiență și eficacitate în administrația publică locală prin integritate”, aprobat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA), Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1. – Creșterea transparenței, eticii și integrității autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului: consolidarea integrității, reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție la nivelul UAT Municipiul Galați, prin dezvoltarea, promovarea și utilizarea de instrumente specifice prevenirii corupției, în paralel cu îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor privind prevenirea corupției în rândul personalului și aleșilor din administrația publică locală.

Rezultate așteptate:

 • Realizarea unui Raport privind stadiul implementării măsurilor de transparență instituțională și de prevenire a corupției la nivelul Primăriei Municipiului Galați;
 • Elaborarea Planului de integritate la nivelul Primăriei municipiului Galați în acord cu strategia în vigoare;
 • Elaborarea/revizuirea a 3 proceduri interne privind indicatorii anticorupție;
 • Organizarea unei campanii de educație anticorupție în rândul angajaților UAT Municipiul Galați;
 • Organizarea a 3 seminarii de promovare a bunelor practici anticorupţie la care vor participa funcţionari publici/angajați din instituţii publice, consilieri de etică, aleşi locali şi reprezentanți ai ONG-urilor;
 • Instruirea a 60 persoane (personal de conducere și de execuție din cadrul UAT Municipiul Galați: aparat de specialitate al primarului, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați și aleși locali).
 • Valoarea totală a proiectului este de 331.871,79 lei din care finanțare nerambursabilă 314.550,48 lei.

  Data începerii proiectului: 21.12.2021. Data finalizării proiectului: 21.04.2023.

  Cod proiect: Cod SIPOCA 1113/ MySMIS 151809.

  Date de contact: Manager de proiect: Elena Victoria Chicoș, șef serviciu, tel.: 0236-307.713, e-mail: personal@primariagalati.ro.

  Miercuri, 19 Ianuarie 2022 00:00

  Comunicat de presă Data: 19 Ianuarie 2022

  „Reabilitare clădire şcoală DIMITRIE STURDZA monument istoric,

  Tecuci, judeţul Galaţi”

  Unitatea  Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci, în calitate de Beneficiar,   implementează proiectul „Reabilitare clădire şcoală DIMITRIE STURDZA monument istoric,Tecuci, judeţul Galaţi”, cod MySMIS 122380.

  Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiţii 10.1 - Investiţiile în educaţie şi formare, inclusiv în formare profesională,  pentru  dobândirea de competenţe  şi  ȋnvăţare pe tot  parcursul  vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educaţie şi formare, Obiectiv specific 10.1b - Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi ȋnvăţământului obligatoriu, ȋn special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

  Obiectivul general al proiectului: ȋl reprezintă investiţiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competenţe și învățare pe tot parcursul vieţii prin dezvoltarea infrastructurilor de educație şi formare.

  Perioada de implementare a proiectului:  01.07.2016-31.12.2023.

  Valoarea totală a proiectului este de 11.115.823,97 lei, din care Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 9.212.091,38 lei.

  Rezultate aşteptate:

   Modernizarea şi reabilitarea clădirii monument istoric;

   Achiziţionare active necorporale şi dotări pentru modernizarea sălilor de clasă.

  Implementarea proiectului va contribui la realizarea condiţiilor pentru o educaţie de calitate pentru cei 616 elevi înscrişi, precum şi la creşterea gradului de participare în învăţământul obligatoriu. Intervenţiile  propuse  vor conduce la asigurarea unei oferte educaţionale adecvate, accesibile şi de calitate pentru toţi copiii, contribuind astfel la atingerea obiectivului specific al Priorităţii de investiţie

  10.1b.

  Progresul proiectului:

  Urmare a Notei de Prelungire nr. 30531/DIPOR/21.10.2021 perioada de implementare a proiectului s-a prelungit până la data de 31.12.2023.

  S-au realizat lucrări  în proporţie de 26%.

  Informații suplimentare despre proiect se pot obține la:

  Sediul Primăriei Municipiului Tecuci, Str. 1 Decembrie 1918, nr.66 sau la Telefon : 0372.364.111, e-mail: fondurieuropene@municipiultecuci.ro Persoana de contact: Trifan Dan, manager de proiect.

  Luni, 10 Ianuarie 2022 00:00

  Anunț de presă Data 10 Ianuarie 2022

  Lansarea proiectului

  „Achiziţie de echipamente pentru dezvoltarea activităţii de producţie

  a societăţii CIPSOR CONSTRUCT S.R.L.”

  CIPSOR CONSTRUCT S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Achiziţie de

  echipamente pentru dezvoltarea activităţii de producţie a societăţii CIPSOR CONSTRUCT S.R.L.”,

  cod SMIS 138219, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2:

  ”Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2:

  “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

  Valoarea totală a proiectului este de 9.824.954,92 lei, din care valoarea sumei nerambursabile

  este de 4.808.320,46 lei.

  Obiectivele proiectului sunt:

 • 1. Dotarea societății cu utilaje și echipamente de producție - 3 echipamente - 1 Utilaj automat de
 • găurire și debitare profile și software aferent, 1 Mașină de debitat cu plasmă și oxi-gaz și 1

  Echipament automat de sudură. Proiectul mai prevede achiziționarea și punerea în funcțiune a

  unui Sistem fotovoltaic și eficientizarea iluminatului în spațiile de producție prin înlocuirea a 5

  corpuri de iluminat

 • 2. Crearea a 2 (două) noi locuri de muncă, dintre care 1 loc de muncă va fi ocupat de către o
 • persoană dintr-o categorie defavorizată, care nu a absolvit o formă de învățământ liceal, sau nu

  deține o calificare profesională (Clasificarea Internațională Standard a Educației 3), sau se află în

  primii doi ani de la absolvirea unui ciclu de învățământ cu frecvență și nu a avut încă niciun loc de

  muncă stabil remunerat, asigurând astfel accesul egal la piața muncii, prin încurajarea categoriilor

  defavorizate.

 • 3. Realizarea măsurilor de informare și publicitate pentru asigurarea vizibilității Proiectului,
 • participarea la un târg internațional pentru promovarea Proiectului și a societății, Certificarea

  sistemului de management al calității ISO 9001 și Certificarea procesului de vopsire.

  Durata de implementare a proiectului este de 42 luni: respectiv de la data 04.04.2019 până la

  data 30.09.2022.

  Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la:

  CIPSOR CONSTRUCT S.R.L. - Strada Unirii nr. 69, Municipiul Galaţi, Județul Galați

  Persoană de contact: GRIGORE SORIN CĂTĂLIN – Administrator

  Tel. 0236-334.075 / Fax. 0336-811.505, E-mail: info@cipsor.ro

  COMUNA PECHEA, cu sediul în județul Galați, localitatea Pechea , str. Galați nr. 181, telefon 0236823507, primaria.pechea@yahoo.com, înregistrată sub nr. 3126721 la Registrul autori-tăților publice, CIF 3126721, reprezentată legal prin Mâncilă Mihăiță Primar, anunță finali-zarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ din Comuna Pechea, Județul Galați cu echipamente electronice”, cod MySMIS 145239, cofinanțat din Fondul European de Dezvol-tare Regională în baza Contractului de finanțare nr. 270 din 28.07.2021, încheiat cu Autori-tatea pentru Digitalizare a României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

  Valoarea totală a proiectului este de 991.565,33 lei din care valoare nerambursabilă acor-dată din FEDR 842.830,53 lei.

  Obiectivul principal al proiectului este asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare on-line prin dotarea acestora cu echipamentele mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare cu abonament la internet pe o perioada de 24 luni inclus, precum și a echipamentelor electronice necesare la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru a desfășura în bune condiții activitățile didactice (în mediul on-line).

  Rezultatele estimate constau în:

 • 1. Realizarea de intervenții legate de Tehnologia Informației și Comunicațiilor prin dotarea elevilor înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar din comună, definiți conform ghi-dului solicitantului, cu echipamente mobile de tipul tabletelor școlare precum și sprijinirea învățătorilor și a profesorilor prin achiziționarea altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în anul școlar 2014-2020 .
 • 2. Asigurarea transparenței prin promovarea și vizibilitatea proiectului.
 • Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera-țional Competitivitate 2014 – 2020 „Competitivi împreună”

  Marin Mariana – Manager de proiect

  Tel/Fax: 0236.823.507

  Web: www.pecheagalati.ro

  COMUNA SMÂRDAN, cu sediul în județul Galați, localitatea Smârdan, str. Galați nr. 53, tele-fon 0236.830.020, primar@primariasmardan.ro, înregistrată sub nr. 19227 la Registrul auto-rităților publice, CIF 4150000, reprezentată legal prin Zinica Silviu Primar, demarează im-plementarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ din Comuna Smârdan, Județul Galați cu echipamente electronice”, cod MySMIS 145629, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională în baza Contractului de finanțare nr. 415 din 23.09.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Pro-gramul Operațional Competitivitate.

  Proiectul se implementează pe o perioadă de 10 luni, începând din 23.09.2021 până în data de 31.07.2022 la următoarele sedii: Școala Gimnazială nr. 1 „Sf. Cuvioasa Parascheva” și Școala Gimnazială „Mihail și Gavril” din Smârdan și Școala Primară nr. 1 din Cișmele.

  Valoarea totală a proiectului este de 865.451,16 lei din care valoare nerambursabilă acor-dată din FEDR 709.538,49 lei.

  Obiectivul principal al proiectului este asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare on-line prin dotarea acestora cu echipamentele mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare cu abonament la internet pe o perioadă de 24 luni inclus, precum și a echipamentelor electronice necesare la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru a desfășura în bune condiții activitățile didactice (în mediul on-line).

  Rezultatele estimate constau în:

 • 1. Realizarea de intervenții legate de Tehnologia Informației și Comunicațiilor prin dotarea elevilor înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar din comună, definiți conform ghi-dului solicitantului, cu echipamente mobile de tipul tabletelor școlare precum și sprijinirea învățătorilor și a profesorilor prin achiziționarea altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în anul școlar 2014-2020 .
 • 2. Asigurarea transparenței prin promovarea și vizibilitatea proiectului.
 • Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera-țional Competitivitate 2014 – 2020 „Competitivi împreună”

  Zinica Silviu – Manager de proiect

  Tel:0744320535, Fax: 0236.830.020,

  Web: www.primariasmardan.ro

  COMUNA CUZA VODĂ, cu sediul în județul Galați, localitatea Cuza Vodă, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 76, telefon 0236.823.531, cuza_voda@gl.e-adm.ro, înregistrată sub nr. 19196 la Registrul autorităților publice, CIF 17841903, reprezentată legal prin Codrescu Dănuț Primar, demarează implementarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ din Comuna Cuza Vodă, Județul Galați cu echipamente electronice”, cod MySMIS 145468, cofinanțat din Fon-dul European de Dezvoltare Regională în baza Contractului de finanțare nr. 421 din 24.09.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

  Proiectul se implementează pe o perioadă de 8 luni, începând din 24.09.2021 până în data de 31.05.2022 la sediul Școlii Gimnaziale „Elena Doamna” din Cuza Vodă.

  Valoarea totală a proiectului este de 606.300,55 lei din care valoare nerambursabilă acor-dată din FEDR 494.317,97 lei.

  Obiectivul principal al proiectului este asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare on-line prin dotarea acestora cu echipamentele mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare cu abonament la internet pe o perioadă de 24 luni inclus, precum și a echipamentelor electronice necesare la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru a desfășura în bune condiții activitățile didactice (în mediul on-line).

  Rezultatele estimate constau în:

 • 1. Realizarea de intervenții legate de Tehnologia Informației și Comunicațiilor prin dotarea elevilor înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar din comună, definiți conform ghi-dului solicitantului, cu echipamente mobile de tipul tabletelor școlare precum și sprijinirea învățătorilor și a profesorilor prin achiziționarea altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în anul școlar 2014-2020 .
 • 2. Asigurarea transparenței prin promovarea și vizibilitatea proiectului.
 • Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera-țional Competitivitate 2014 – 2020 „Competitivi împreună”

  Codrescu Dănuț – Manager de proiect

  Tel: 0744121675, Fax: 0236.823.531

  Web: www.cuzavoda-galati.ro

  COMUNA BRANIȘTEA, cu sediul în județul Galați, localitatea Braniștea, str. DJ251L, telefon 0236.332.408, branisteaprimarie@yahoo.com, înregistrată sub nr. 19186 la Registrul autori-tăților publice, CIF 4461970, reprezentată legal prin Adămache Marian Primar, demarează implementarea proiectului ”Dotarea unităților de învățământ din Comuna Braniștea, Județul Galați cu echipamente electronice”, cod MySMIS 145625, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională în baza Contractului de finanțare nr. 457 din 01.10.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Pro-gramul Operațional Competitivitate.

  Proiectul se implementează pe o perioadă de 8 luni, începând din 01.10.2021 până în data de 31.05.2022 la sediul Școlii „Unirea” din Braniștea.

  Valoarea totală a proiectului este de 680.469,72 lei din care valoare nerambursabilă acor-dată din FEDR 552,304.26 lei.

  Obiectivul principal al proiectului este asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare on-line prin dotarea acestora cu echipamentele mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare cu abonament la internet pe o perioadă de 24 luni inclus, precum și a echipamentelor electronice necesare la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru a desfășura în bune condiții activitățile didactice (în mediul on-line).

  Rezultatele estimate constau în:

 • 1. Realizarea de intervenții legate de Tehnologia Informației și Comunicațiilor prin dotarea elevilor înscriși la unitățile de învățământ preuniversitar din comună, definiți conform ghi-dului solicitantului, cu echipamente mobile de tipul tabletelor școlare precum și sprijinirea învățătorilor și a profesorilor prin achiziționarea altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line în anul școlar 2014-2020 .
 • 2. Asigurarea transparenței prin promovarea și vizibilitatea proiectului.
 • Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera-țional Competitivitate 2014 – 2020 „Competitivi împreună”

  Adămache Marian – Manager de proiect

  Tel: 0744555784, Fax: 0236.332.450

  Web: www.primariabranistea.ro

  Pagina 1 din 149