N.R.

N.R.

A XXI-a ediţie a Târgului de Toamnă de la Galaţi organizat de Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi şi-a deschis porţile, vineri, 23 septembrie 2022, cu muzică de fanfară, arome îmbietoare de colaci calzi şi cărnuri la grătar, printre tarabe pline cu legume şi fructe expuse spre vânzare de producătorii locali.

La deschidere au participat oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari gălăţeni, primarii comunelor Matca şi Negrileşti. Toţi au încurajat gălăţenii să vină la piaţă şi să cumpere produse proaspete de la producătorii locali. VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Gălăţenii se vor bucura timp de 3 zile de show-uri culinare precum simfonia plăcintelor de toamnă - sortimente inedite de plăcinte, cea mai gustoasă plăcintă de dovleac, cel mai mare ceaun cu zacuscă, cel mai aromat gem de prune, ateliere pentru copii, decoruri de toamnă, dar şi de un program artistic care se va desfăşura după cum urmează:

Vineri, 23.09.2022: Program muzică de petrecere şi folclor cu taraf zonal; Ovidiu Homorodean - Ardeal; Oana Tomoiaga - Maramureş.

Sâmbătă, 24.09.2022: Program muzică de petrecere şi folclor cu taraf zonal; Grigore Gherman - Moldova; Lavinia Furtună - Oltenia.

Duminică, 25.09.2022: Program muzică de petrecere şi folclor cu taraf zonal; Liliana Geapană - Dobrogea; Nicu Paleru.

! Evenimentele încep în fiecare zi de la ora 10.00, iar accesul este gratuit.

Vineri, 23 Septembrie 2022 13:48

Topul firmelor gălăţene la a XXII-a ediţie

Patronatul IMM Galaţi a organizat tradiţionalele manifestări de recompensare a performanţei în mediul economic gălăţean care au început cu un simpozion cu tema „Mediul de afaceri şi provocările determinate de contextul actual politico-economic naţional şi geopolitic internaţional. Modalităţi de sprijin al întreprinzătorilor pentru depăşirea dificultăţilor” la care s-au reunit la masa dezbaterilor reprezentanţii Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, ai administraţiei locale şi judeţene, parlamentari şi şefi ai unor instituţii publice.

De asemenea, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, au fost premiate companiile cu cele mai multe rezultate financiare obţinute în anul 2021, luându-se în considerare profitul brut şi cifra de afaceri/activele totale, în funcţie şi de clasificarea întreprinderilor pe grupe de mărime (microîntreprinderi, mici, mijlocii şi mari).

Astfel, la categoria „Microîntreprinderi”, pe locul 1 s-a situat Imex Met Colect Deşeuri S.R.L., iar pe locul 2 şi 3, Laboratorium Life Science S.R.L., respectiv TO. DO. European S.R.L.

Întreprinderile mici cele mai performante sunt Eco-Metal Recycling S.R.L. - locul 1, Valro Trade S.R.L. - locul 2 şi Lio-Metal S.R.L. - locul 3.

Întreprinderile mijlocii cu cele mai bune rezultate în 2021 sunt: Baurom Construct S.R.L., Iulicris Recycling S.R.L. şi Doladela Company S.R.L.

Întreprinderile mari care s-au menţinut în top pe primele trei locuri sunt: Liberty Galaţi S.A., Mairon Galaţi S.A. şi Arabesque S.R.L.

Premii speciale pentru anul 2021 pentru rezultate sau contribuţii deosebite într-un anumit domeniu au primit, astfel:

1. Crearea unui mare număr de locuri de muncă în plan local - Şantierul Naval Damen Galaţi S.A.;

2. Dinamica deosebită a dezvoltării - Neidan S.R.L.;

3. Managementul performant al firmei - Prutul S.A.;

4. Femei manager cu rezultate deosebite - Iordana Naberejnai - Manager Dana S.R.L.;

5. Promovarea activităţilor de cercetare şi inovare - I.V. Future S.R.L.;

6. Implicarea actului cultural în dezvoltarea economico-socială - P.F.A. Mocanu Maftei;

7. Activităţi de export - Fierctc Sibel S.R.L.;

8. Implicarea în realizarea unui volum mare de investiţii - Arcada Company S.A.;

9. Rezultate deosebite în domeniul agroalimentar - Artesana Internaţional S.A. Tecuci;

10. Susţinerea activităţii Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi - Groupama Asigurări S.A.;

11. Rezultate deosebite în domeniul agricol - Agrogal S.A.;

12. Întreaga activitate jurnalistică - Ticu Ciobotaru;

13. Tineri întreprinzători cu rezultate deosebite - Radu Andrei Diaconu - Manager Overtaz S.R.L.;

14. Implicarea constantă în dezvoltarea mediului antreprenorial - Banca Comercială Română S.A.;

15. Sprijinul acordat micilor producători agricoli - Asociaţia Producătorilor Agricoli Galaţi;

16. 30 de ani de dăruire şi excelenţă în slujba întreprinzătorilor - Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (C.N.I.P.M.M.R.);

17. 30 de ani de contribuţie la dezvoltarea judeţului Galaţi - Consiliul Judeţean Galaţi.

Compania Damen Shipyards a anunţat, marţi, 20 septembrie 2022, că dezvoltă o nouă clasă de nave care va fi capabilă să sprijine următoarea mare dezvoltare în domeniul eolian offshore. Este vorba despre lansarea de turbine eoliene plutitoare offshore la scară largă (FOWT). Prognozele indică faptul că până în 2050 peste 200 GW de noi FOWT vor fi în funcţiune, echivalentul a aproximativ 13.500 de unităţi care împreună vor aduce o contribuţie semnificativă la tranziţia la energie curată.
Având în vedere dimensiunea turbinelor şi adâncimea apei în care vor fi poziţionate, aceste FOWT-uri vor necesita lanţuri şi ancore de dimensiuni fără precedent. Chiar şi o singură instalaţie care începe să tragă o ancoră în sensul vântului faţă de altele ar putea avea un impact grav asupra producţiei unui întreg parc eolian, aşa că sistemele de ancorare nu trebuie să lase nimic la voia întâmplării. Cercetările indică faptul că fiecare FOWT va necesita între trei şi şase ancore fiecare. În timp ce tehnologiile de ancorare vor rămâne aproape aceleaşi, navele necesare pentru a le manipula vor trebui să fie mult mai mari decât navele de manipulare a ancorelor de astăzi. Şi având în vedere cererea proiectată pentru serviciile lor, acestea vor trebui, de asemenea, să fie excepţional de eficiente.
„În cooperare cu furnizorii şi operatorii de nave, Damen lucrează acum la o nouă clasă de nave care va fi capabilă să răspundă acestei nevoi. Ca grup integrat de cercetare şi dezvoltare, proiectare, inginerie şi construcţii navale, are toate resursele necesare pentru a face faţă acestei provocări. Are chiar şi propria sa unitate de producţie de ancoră şi lanţ”, se arată într-un comunicat al companiei olandeze.
Damen este, de asemenea, în discuţii cu alţi furnizori cu privire la noi sisteme de punte care pot accelera încărcarea lanţului, a frânghiei sintetice, a sârmei de oţel, a greutăţilor în bloc şi a altor componente posibile ale liniei de acostare în port, menţinând în acelaşi timp siguranţa, o consideraţie majoră având în vedere dimensiunile şi greutăţile fiind contemplat.
Facilitatea de construcţii offshore a Damen de la Damen Shipyards Mangalia, România, va juca, de asemenea, un rol în dezvoltarea pieţei eoliene offshore plutitoare. Şantierul de la Mangalia este bine poziţionat şi echipat pentru a produce un număr mare de fundaţii plutitoare pe care vor fi montate turbinele, spun reprezentanţii Damen.
„Există multe variabile legate de noul concept de navă încă de evaluat şi explorat, nu în ultimul rând natura finală a sistemelor de ancorare FOWT”, spune Wijtze van der Leij, directorul de dezvoltare a afacerilor Damen Offshore Wind. „Dacă un număr mai mare de ancore şi lanţuri mai uşoare pe turbină sunt considerate superioare decât mai puţine, dar mai mari, designul navei se va adapta în consecinţă. Dar, indiferent de rezultat, creşterea rapidă în sectorul turbinelor eoliene offshore este aproape, iar la Damen lucrăm din greu acum la soluţiile care vor sprijini această creştere în moduri care sunt atât economice, cât şi durabile.”

„Cine nu are bătrâni, să-şi cumpere” spune un proverb românesc din vremurile în care înţelepciunea, experienţa, sacrificiul de-o viaţă al vârstnicilor se doreau a fi respectate. Nu numai că societatea românească nu-şi mai preţuieşte bătrânii, dar nici nu-i mai îngrijeşte, nu le mai alină suferinţele cu o vorbă bună şi din ce în ce mai multe cazuri nu le mai aduce nimeni nici măcar un pahar de apă pentru că le-au plecat copiii pe alte meleaguri, iar un apel telefonic dat de la sute sau mii de kilometri nu ţine loc de îngrijire.
Aceasta este una dintre marile probleme ascunse sub preş de întreaga societate, însă în spitale medicii se confruntă cu din ce în ce mai multe cazuri de bătrâni foarte bolnavi şi atât de neîngrijiţi încât este greu de imaginat cum îşi duc zilele.
Un semnal de alarmă care ar trebui să sensibilizeze nu doar autorităţile, ci întreaga societate, a fost tras de binecunoscutul chirurg gălăţean Paul Ichim, care a dezvăluit cât de gravă şi de amplă este situaţia şi starea bătrânilor.
„În ritmul în care evoluează societatea, la transformările induse de situaţia economică şi nu numai, observând ce vine în urgenţe, cred că trebuie rezolvate două probleme la nivelul judeţului. Sunt sigur că şi restul judeţelor din ţară au aceleaşi probleme. Trebuie găsit un stabiliment dimensionat şi dotat corespunzător pentru bolnavii cronici vârstnici. Ce avem noi acum prin oraş sunt nişte chestii de toată jena. Paturi puţine faţă de necesar şi în mod sigur subfinanţate. Din ce în ce mai mulţi vârstnici care au o seamă de afecţiuni cronice, în tratament la domiciliu, ajung la urgenţe, în situaţii de precaritate biologică, igienică, greu de descris. Mulţi sunt singuri sau în grija unor rude îndepărtate, cu probleme de sănătate personale, cu probleme grave economice, aşa că, aceşti vârstnici ajung uneori la noi mâncaţi de viermi... la propriu! Numărul vârstnicilor singuri este în continuă creştere”, a scris pe pagina sa de Facebook medicul Paul Ichim.
Însă această mare problemă este dublată de o alta, la fel de dureroasă din toate punctele de vedere. Numărul bolnavilor de cancer creşte accelerat de la un an la altul, iar bolnavii ajung la spital atât de târziu încât prea multe nu se mai poate face pentru ei. Nu le rămâne decât ca cineva să le aline suferinţele atât timp cât le-a mai rămas de trăit. Însă de cele mai multe ori, aceşti oameni nu au unde, cu ce sau pe cineva să le aline durerea şi să aibă parte de un sfârşit demn.
„Cazurile oncologice au creştere anuală ameţitoare. Cred că este patologia care cere un număr din ce în ce mare de specialişti, pe an ce trece. O observaţie aparte o reprezintă bolnavii finali, la care s-au epuizat resursele terapeutice, care suferă cumplit şi pe care familia, oricâtă bunavoinţă ar avea, nu-i poate ajuta. Oamenilor acestora le trebuie asigurată o asistenţă specializată, ca sa aibă un final demn, fără dureri atroce. Cu 10 paturi în Spitalul Judeţean, nu se poate acoperi necesarul de astfel de servicii. Astfel, oamenii aceştia ajung în urgenţe, blochează paturile de terapie intensivă fiind internaţi acolo şi tot lanţul de servicii se dă peste cap. Prin anumite judeţe s-au făcut astfel de servicii, cu ajutorul societăţii civile, al cultelor religioase. Problema urâtă o reprezintă numărul înfiorător de mare, ce tot creşte, de la o zi la alta”, spune dr. Paul Ichim.
La Galaţi, nu avem suficiente paturi de îngrijire paliativă (îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu boli cronice progresive), nu avem centre de îngrijire nici de stat, nici private, iar despre serviciile de îngrijire de acest fel la domiciliu se poate spune că în Galaţi sunt aproape inexistente. Bunicii bolnavi şi părăsiţi de copii, bolnavii de cancer cărora - chiar dacă au rudele aproape - nu le mai poate atenua durerea decât o îngrijire de specialitate au o soartă crudă de care ar trebui ca societatea civilă şi autorităţile să se ocupe îndeaproape.
„Uite subiecte pentru cei implicaţi politic, parlamentari, care să discute cu cei de la guvernare ce soluţii pot fi găsite. Uite subiecte şi pentru cei ce se dau creştini de nu mai pot, sărbătorind tot ce-i bifat în calendare, dar care au uitat să întindă o mână de ajutor pentru năpăstuiţi. Câţi habotnici dintre ăştia au trecut în ultimul timp printr-un azil de bătrâni, să vadă ce-i acolo? Până una alta semnalul trebuie dat de autorităţile statului, ce trebuie să mişte ceva”, a conchis Paul Ichim.

Din pasiunea copiilor pentru un domeniu care le place, îmbinată cu profesionalismul şi implicarea unor dascăli de excepţie, nu poate rezulta decât excelenţă şi performanţă.

Centrul Judeţean de Excelenţă Galaţi (CEXGL), unitate de învăţământ conexă a Ministerului Educaţiei, cu personalitate juridică şi coordonat metodologic de Inspectoratul Şcolar Judeţean, a strâns, în primul an de funcţionare, zeci de elevi care fac performanţă la cel mai înalt nivel sub coordonarea unora dintre mai buni şi dedicaţi profesori din Galaţi.

Pe parcursul anului şcolar 2021-2022, nu mai puţin de 72 de copii au obţinut premii la olimpiade şi concursuri, dintre care 34 au obtinut premii şi menţiuni inclusiv la etape naţionale şi internaţionale. Un portofoliu demn de admiraţie, respect şi speranţă!

„Judeţul Galaţi are elevi şi profesori extraordinari, care merită promovaţi la nivel local, naţional şi internaţional. Dincolo de obiectivul principal al Centrului, acela de a valorifica la maxim talentul copiilor într-un anumit domeniu şi obţinerea unor rezultate de excepţie la olimpiade şi concursuri, ne dorim să dezvoltăm elevilor abilităţi de viaţă, să-i învăţăm să se concentreze asupra modului în care se relaţionează cu ceilalţi prin dezvoltare personală, conştiinţă culturală, comunicare socială pentru ca, elevul de astăzi să devină adultul de mâine care să poată pune în valoare tot ceea ce a învăţat în şcoală. Tocmai din aceste motive, ne propunem derularea la nivelul şcolii a numeroase proiecte şcolare, extraşcolare locale, naţionale şi internaţionale, crescând performanţa elevilor capabili de rezultate deosebite din judeţul Galaţi, oferindu-le exemple pozitive şi încredere în forţele proprii. Avem un corp profesoral tânăr, entuziast şi foarte bine pregătit profesional (90% cu doctorat, doctoranzi sau gradul I) şi derulăm totodată proiecte europene de mare anvergură dedicate dezvoltării acestor copii talentaţi. Deşi suntem foarte tineri, consider că, după doar un an de la infiinţare avem numeroase motive de mândrie. Pentru aceasta, le mulţumesc în mod special colegilor mei care, deşi foarte ocupaţi, au ales să depună acest efort în sprijinul copiilor talentaţi ai Galaţiului, dar şi conducerii unităţilor de învăţământ care au acceptat să devină gazde ale elevilor noştri”, ne-a explicat directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Galaţi, prof. Maria-Isabela Miron.

Pe lângă cele 14 discipline aprofundate în grupele de excelenţă au fost deja organizate numeroase alte activităţi: concursuri, proiecte de voluntariat, şcoli de vară, proiecte naţionale şi internaţionale, care s-au derulat tocmai pentru a motiva şi copiii talentaţi să performeze.

PROIECTE INTERNAŢIONALE

Enumerarea câtorva proiecte internaţionale în care elevii şi profesorii Centrului Judeţean de Excelenţă Galaţi au fost implicaţi poate începe cu „Proiectul In Europe Schools” la care grupa de Istorie-cercetare a participat şi care a fost implementat de Societatea Europeană de Istorie EuroClio. Acest proiect a presupus cercetarea împreună cu elevi din alte şcoli europene a unor momente dificile din istoria universală. Centrul Judeţean de Excelenţă a fost inclus în acest program în urma unui proces de selecţie. Cei 18 elevi implicaţi în proiect au cercetat momente dificile din istorie şi au realizat două documentare: Holocaustul în România şi Comunismul din România.

În cadrul programului ERASMUS, s-a depus şi aprobat dosarul pentru obţinerea Codului European de Identificare a organizaţiilor participante la activităţi internaţionale (OID), la care se adaugă Erasmus+KA220 „Taking action for reducing the environmental impact of digitalisation” cu parteneri din Islanda, Olanda, Cipru şi Grecia şi proiectul Erasmus+KA220 „GreenGenerations: tackling climate change through intergenerational learning” cu parteneri din Franta, Cipru, Grecia şi Bulgaria, ambele aprobate pentru finanţare şi urmând a fi implementate începând cu luna noiembrie 2022 şi, cel mai important, obţinerea titlului de Ambasador Erasmus pentru directorul CEXGL - în urma selecţiei de candidaturi depuse la ANPCDEFP.

Elevii Centrului au participat la activităţi de cercetare organizate în colaborare cu universităţi, au fost implicaţi în dezbateri cu invitaţi din strănătate, iar 107 echipaje din şcoli din tot judeţul, formate din câte trei elevi fiecare, au participat la Festivalul Naţional „CDIdei în Cărţi” a cărui etapă judeţeană a fost organizată de CEX Galaţi. Cinsprezece dintre aceste echipaje au fost premiate şi la etapa naţională a festivalului organizată de CEX Sibiu.

Pe lângă cei 32 de profesori selectaţi în urma unui concurs, activitatea centrului a fost sprijinită şi de numeroşi voluntari atât elevi, cât şi cadre didactice. Două dintre grupele de elevi: Matematică (clasa a IV-a) şi Istorie-cercetare au fost coordonate doar de voluntari, în timp ce olimpicile Daria Hărăbor, Bianca Negrău şi Mara Zaharia au contribuit la pregătirea colegilor lor mai mici demonstrând că spiritul olimpismului se transmite din generaţie în generaţie.

Aceşti copii minunaţi şi premiile lor care reflectă talentul, munca şi perseverenţa lor în a atinge excelenţa merită recunoaşterea noastră a tuturor, chiar dacă mulţi dintre ei au primit doar o diplomă sau o medalie. La reluarea activităţii în anul şcolar 2022-2023, CEXGL pregăteşte o festivitate de premiere a celor 72 de copii cu premii la olimpiade si concursuri, festivitate la care toţi vor primi recunoaşterea meritelor şi diplome, căci sponsori pentru a le răsplăti material meritele sunt din ce în ce mai greu de găsit pe plaiurile gălăţene.

Deşi sunt mulţi, pentru că sunt cei mai buni dintre cei buni, Monitorul de Galaţi a decis să publice întreaga listă a copiilor de la Centrul Judeţean de Excelenţă Galaţi care au reprezentat cu mândrie Galaţiul. Sunt nu mai puţin de 72 de copii cu premii la olimpiade şi concursuri, dintre care 34 au obţinut mai multe premii şi menţiuni inclusiv la etape naţionale/internaţionale. Toţi merită aprecierea noastră!

CONCURSURI

I. Calificări în loturile naţionale pentru participarea la olimpiadele internaţionale:
1. Zaharia Mara Ioana - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Limba Germană;
2. Negrău Bianca (elev voluntar la CEX) - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a XII-a, Lingvistică;
3. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Dezbateri academice.

II. Rezultate olimpiade/concursuri - etape internaţionale:
1. Negrău Bianca (elev voluntar la CEX) - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a XII-a, Lingvistică - Asia Pacific Linguistic Olympiad - Medalie de Bronz;
2. Gervescu Andrei Alexandru - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VIII-a, Matematică - LuminaMath - Premiul II;
3. Toporoc Elian - Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, clasa a VIII-a, Matematică - LuminaMath - Menţiune;
4. Ciobanu Alexia Maria - Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”, clasa a VI-a, Matematică - LuminaMath - Premiul III;
5. Lefter Iulia- Daria - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VII-a, Matematică - LuminaMath - Menţiune;
6. Ginghină Rareş - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VI-a, Matematică - LuminaMath - Premiul III;
7. Secară Roxana Andreea - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Matematică - LuminaMath - Premiul III;
8. Manole Bianca - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Matematică - LuminaMath - Premiul III;
9. Ariton Ana Sofia - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Matematică - LuminaMath - Menţiune.

III. Rezultate olimpiade/concursuri - etape naţionale:
1. Zaharia Mara Ioana - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza naţională, Premiul I - individual, Limba Germană;
2. Dumitraşcu Flavius Cristian - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a VII-a, Faza naţională, Medalie de Argint, Informatică;
3. Zaharia Mara Ioana - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza naţională, Premiul II - proiect, Limba Germană;
4. Chiriţă Claudia - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a X-a, Faza naţională, Premiul II, Geografie;
5. Radu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă", clasa a VII-a, Faza naţională, Premiul II - Medalie de Argint, Lingvistică;
6. Duman Melissa Maria - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VI-a, Faza naţională, Premiul II, Lingvistică;
7. Ciuciu Maria - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza naţională, Medalie de Bronz, Astronomie şi Astrofizică;
8. Ramba Ioana - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a V-a, Faza naţională, Premiul III, Lingvistică;
9. Neculau Rares - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VIII-a, Faza naţională, Menţiune, Informatică;
10. Pintilie Sebastian - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza naţională, Menţiune, Informatică;
11. Grecu Daria - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza naţională, Menţiune, Limba Engleză;
12. Grecu Elena - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza naţională, Menţiune, Lingvistică;
13. Negrău Bianca - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a XII-a, Faza naţională, Menţiune, Lingvistică;
14. Stelian Brânduşa Lavinia - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a V-a, Faza naţională, Menţiune, Lingvistică;
15. Paraschiv Mihai Cristian - Şcoala Gimnazială Nr. 28, clasa a VII-a, Faza naţională, Menţiune, Lingvistică;
16. Marin Alexandra - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VII-a, Faza naţională, Menţiune, Lingvistică;
17. Lazăr Dragoş George - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri", clasa a IX-a, Faza naţională, Menţiune - Diplomă de Onoare, Astronomie şi astrofizică;
18. Mititelu Sabina - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza naţională, Menţiune - Diplomă de Onoare, Astronomie şi astrofizică;
19. Ghimpu Iris Elena - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a XI-a, Faza naţională, Menţiune - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
20. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza naţională, Menţiune - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
21. Vătafu Iustina - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a X-a, Faza naţională, Menţiune - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
22. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza naţională, Menţiune - individual avansaţi, Dezbateri Academice;
23. Vătafu Iustina - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a X-a, Faza naţională, Menţiune - individual avansaţi, Dezbateri Academice;
24. Dvornic Victor - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a X-a, Faza naţională, Premiul special, Geografie;
25. Şerban Radovici Alesia - Şcoala Gimnazială Nr. 5, clasa a VI-a, Faza naţională, Menţiune - Diplomă de Onoare, Astronomie şi Astrofizică.

IV. Rezultate olimpiade/concursuri - etape judeţene:
1. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul I - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
2. Vătafu Iustina - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul I - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
3. Mihai Bianca - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul I - echipe începători, Dezbateri Academice;
4. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul I - individual avansaţi, Dezbateri Academice;
5. Balmuş Lavinia Cristiana - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Astronomie şi astrofizică;
6. Lazăr Dragoş George - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul I, Astronomie şi astrofizică;
7. Filip Alexandru-Ioan - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Fizică;
8. Lazăr Dragoş George - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul I, Fizică;
9. Chirita Claudia Maria - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul I, Geografie;
10. Condrici Mihai - Scoala Gimnaziala Nr. 29, clasa a VI-a,  Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
11. Dumitrascu Flavius Cristian - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
12. Jiglau Lukas - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
13. Neculau Rares - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
14. Pintilie Sebastian - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
15. Maftei Andrei - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul I, Informatică;
16. Grecu Daria - Colegiul National „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Engleză;
17. Cristachi Ioana Alessia - Colegiul National „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Engleză;
18. Zaharia Mara Ioana - Colegiul National „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Germană;
19. Eftincă Briana Maria - Colegiul Naţional „Costache Negri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
20. Râmba Maria - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul I, Matematică;
21. Cimpoca Mihaela - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul II - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
22. Ghimpu Iris Elena - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul II - echipe avansaţi, Dezbateri Academice;
23. Vătafu Iustina - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul II - individual avansaţi, Dezbateri Academice;
24. Mihai Bianca - Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul II - individual începători, Dezbateri Academice;
25. Şerban Radovici Alesia - Şcoala Gimnazială Nr. 5, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Premiul II, Astronomie şi astrofizică;
26. Mititelu Sabina - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul II, Astronomie şi astrofizică;
27. Mihoci Raluca-Andreea - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul II, Fizică;
28. Dvornic Victor - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul II, Geografie;
29. Cacenschi Vlad - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul II, Informatică;
30. Palade Alexandru - Colegiul National „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul II, Limba Germană;
31. Ciuciuc Maria - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul III, Astronomie şi astrofizică;
32. Jiglău Lukas - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Premiul III, Fizică;
33. Durlea Andrei - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul III, Informatică;
34. Frumuzache Alexandru - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul III, Informatică;
35. Gălăţeanu Cristiana - Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, clasa a XI-a, Faza judeţeană, Premiul III, Istorie - Memoria Holocaustului;
36. Badescu Amira - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a IX-a, Faza judeţeană, Premiul III, Limba Engleză;
37. Monea Cristina Ioana - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Premiul III, Limba  Germană;
38, Leoca David Cristian - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Premiul III, Matematică;
39. Sava Giulia - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Premiul III, Matematică;
40. Ghimpu Iris Elena - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a XI-a, Faza judeteana, Premiul III - individual avansaţi, Dezbateri Academice;
41. Pavel Gabriela - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Astronomie şi astrofizică;
42. Gregoretti Sebastian - Colegiul Naţional „Costache Negri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Menţiune, Geografie;
43. Stoian Maria - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Menţiune, Geografie;
44. Grecu Ioana - Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Limba Română;
45. Niţă Raisa-Andreea - Colegiul Naţional „Costache Negri”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Limba Română;
46. Radu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Limba Română;
47. Giurgia Corina - Colegiul Naţional „Mihail Kogalniceanu”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Limba Română;
48. Grecu Ioana - Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Limba Română - cultură şi spiritualitate;
49. Cristea Amana Mihaela - Colegiul Naţional „Costache Negri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
50. Radu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
51. Eftică Maria Briana - Colegiul Naţional „Costache Negri”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
52. Lefter Iulia Daria - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
53. Catoiu Stefan Andrei - Şcoala Gimnazială Nr. 28, clasa a VII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
54. Ţoropoc Elian - Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
55. Gervescu Andrei Alexandru - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VIII-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
56. Luca Sebastian - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
57. Timpău Iustin - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
58. Andronache Maria - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
59. Ginghină Rares - Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
60. Ciobanu Alexia Maria - Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
61. Duman Melissa Maria - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VI-a, Faza judeţeană, Menţiune, Matematică;
62. Gregoretti Sebastian - Colegiul Naţional „Costachi Negri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Menţiune, Geografie;
63. Stoian Maria-Leontina - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Faza judeţeană, Menţiune, Geografie.

V. ALTE CONCURSURI:
1. Ghiorghiu Crina Teodora - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, PHI 2022 - Concurs Naţional de Fizică, Faza naţională, Premiul III, Fizică;
2. Jianu Antonio Alexandru - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, PHI 2022 - Concurs Naţional de Fizică, Faza naţională, Premiul III, Fizică;
3. Mihoci Raluca Andreea - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, PHI 2022 - Concurs Naţional de Fizică, Faza naţională, Premiul II, Fizică;
4. Filip Alexandru - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a VII-a, PHI 2022 - Concurs Naţional de Fizică, Faza naţională, Premiul I, Fizică;
5. Monea Cristina Ioana - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Homo Civitas - Concurs epistolar, Faza naţională, Premiul I, Limba germană;
6. Matei Andrei - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, Homo Civitas - Concurs epistolar, Faza naţională, Menţiune, Limba germană;
7. Durlea Andrei - Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, clasa a X-a, SIP-STRATEGAL - Aplicaţii software, Diplomă de Excelenţă, Informatică;
8. Condrici Mihai - Şcoala Gimnazială Nr. 29, clasa a VI-a, Concursul Severin Bumbaru - Concurs naţional, Premiul III, Informatică;
9. Radu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VII-a, STEM PEPPERS++ - Premiul III, Matematică;
10. Dumitraşcu Flaviu Cristian - Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a VII-a, Mathgal, Concurs interjudeţean, Menţiune, Matematică;
11. Ţoporoc Elian - Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”, clasa a VIII-a, Mathgal - Concurs interjudeţean, Premiul I, Matematică;
12. Luca Sebastian - Scoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VI-a, Mathgal - Concurs interjudeţean, Menţiune, Matematică;
13. Ginghină Rareş - Scoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VI-a, Mathgal - Concurs interjudeţean, Premiul II, Matematică;
14. Titea Denis George - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, COMPER, Faza naţională, Premiul II, Matematică;
15. Brânză Andreea - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, COMPER, Faza naţională, Premiul II, Matematică;
16. Sava Giulia Elena - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, COMPER, Faza naţională, Premiul II, Matematică;
17. Titea Denis George - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, COMPER, Faza naţională, Premiul III, Matematică;
18. Petcu Veronica - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VI-a, Sărbătoarea Mărului, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
19. Buzescu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a V-a, Sărbătoarea Mărului, Faza judeţeană, Premiul III, Limba Română;
20. Petcu Veronica - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VI-a, Olimpiada poveştilor, Faza judeţeană, Premiul III, Limba Română;
21. Petcu Veronica - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VI-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
22. Buzescu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a V-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
23. Constantinescu Răzvan - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a V-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
24. Constantinescu Fabian - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a V-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba Română;
25. Petcu Veronica - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VI-a, Tradiţii multiculturale Pascale, Faza judeţeană - concurs internaţional, Premiul I, Limba Română;
26. Buzescu Andrei - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a V-a, Sărbătoarea mărului, Faza judeţeană, Premiul III, Limba Română;
27. Sava Giulia - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, Alte concursuri, Faza judeţeană, Premiul III, Matematică;
28. Domniţanu Alexia Ana Maria - Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, clasa a VII-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba română;
29. Dindiligan Giulia Maria - Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, clasa a VII-a, COMPER, Faza judeţeană, Premiul I, Limba română;
30. Ciobanu Alexia Maria - Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”, clasa a VI-a, UPPER.SCHOOL - Premiul I, Matematică;
31. Titea Denis George - Şcoala Gimnazială Nr. 22, clasa a VIII-a, UPPER.SCHOOL - Premiul III, Matematică;
32. Lefter Daria Iulia - Scoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VII-a, UPPER.SCHOOL - Premiul III, Matematică.

Activităţile de pregătire pentru performanţă au fost organizate de Centrul Judeţean de Excelenţă în parteneriat cu Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Şcoala Gimnazială „Miron Costin”, Şcoala Gimnazială Nr. 29, Şcoala Gimnazială Nr. 22, Şcoala Gimnazială Nr. 28 demonstrând că, atunci când se doreşte, directori, profesori, elevi şi părinţi pot deveni o echipă de succes! Mult succes în anul şcolar 2022-2023!

Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat ieri în articolul ”Vid de conducere la Inspectoratul Şcolar Galaţi”, Ministerul Educaţiei a trimis aseara târziu, în jurul orei 22.00, ordinele de numire în funcţiile neocupate prin concurs. Astfel, începând de astăzi, 01 septembrie 2022, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi va fi formată din inspector şcolar general Gina Brânzan, inspectorii şcolari generali adjuncţi Florin Andronic (director adjunct Şcoala nr. 29) şi Iolanda Bulgaru (fost director Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Tg. Bujor), iar la Casa Corpului Didactic rămâne tot Doina Geru. 

 

Vom reveni cu lista integrală a inspectorilor de specialitate din cadrul IŞJ Galaţi.

UPDATE: A fost numită echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi. Detalii AICI!

....................................................................................................................................................

Astăzi, 31 august 2022, au expirat mandatele tuturor celor aflaţi la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Galați care nu au dat concurs pentru funcţia ocupată şi au fost numiţi prin detaşare. Astfel, astăzi, la ora 16.30, când s-a terminat programul, inspectorul şcolar general Gina Brânzan, inspectorii adjuncţi Selena Costea şi Adrian Diacănu nu primisiră din partea Ministerului Educaţiei deciziile pentru un nou mandat şi nici mandate pentru alţi inspectori care i-ar putea înlocui pe cei aflaţi până astăzi pe funcţii nu veniseră. Acest vid de conducere atrage după sine multe probleme având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la începerea anului școlar și nimeni nu are drept de semnătură.

Gina Brânzan a declarat pentru Monitorul de Galaţi că este sigură că până la sfârşitul acestei zile vor fi primite numirile şi, chiar dacă acestea vor veni mâine, activitatea inspectoratului merge înainte până atunci. 

Potrivit informaţiilor noastre, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi este printre puţinele, dacă nu chiar ultimul care până la această oră nu a primit deciziile de numire în funcţiile de conducere.

Se pare că această tărăgănare a numirilor se datorează factorilor politici gălăţeni. Ca urmare a negocierilor politice, erau așteptate schimbări în echipa de conducere a IŞJ Galaţi, funcţiile de inspectori şcolari generali adjuncţi revenind PSD, la fel şi conducerea Casei Corpului Didactic, iar funcţia de inspector şcolar general să rămână la PNL, adică tot Gina Brânzan. Vom vedea dacă și cine a fost schimbat din funcție după ce ministerul va emite deciziile.

 

Știre în curs de actualizare....

 

 

Reuniunea zonală „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii şi protecţia apelor”, dedicată judeţelor Galaţi şi Brăila, s-a desfăşurat, în această săptămână, la Galaţi. 

Evenimentul organizat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi (UMP CIPN) a fost deschis de către autorităţile locale, după care reprezentanţii UMP CIPN au oferit reprezentanţilor primăriilor din cele două judeţe informaţii utile despre modul în care gunoiul de grajd poate fi transformat într-o resursă pentru agricultură, în acelaşi timp diminuându-se nivelul poluării apelor cu nitraţi. 

Au fost prezentate şi noutăţile apărute ca urmare a revizuirii Programului de Acţiune şi a Codului de bune practici agricole, precum şi fluxul procedural aferent proiectelor cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Despre efectele poluării cu nitraţi asupra calităţii apei, cea mai cunoscută fiind cianoza infantilă, au discutat cei prezenţi de la ABA Prut-Bârlad şi ABA Buzău-Ialomiţa, în timp ce reprezentanţii APIA Galaţi şi OJFIR Brăila au prezentat reguli simple pentru comunităţile locale de fermieri privind evitarea sancţiunilor la plăţile APIA şi AFIR.

Reuniunea a continuat cu prezentarea modalităţilor pentru o comunicare eficientă privind măsurile necesare protecţiei apelor, printre care Help-desk-ul, transferul de informaţii printr-un sistem de tip reţea şi fermierii model ca factori de diseminare a informaţiilor, alături de campania de informare publică şi celelalte evenimente ale proiectului.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. Proiectul este în a doua fază, cea de finanţare adiţională. În această etapă a proiectului vor fi finanţate peste 80 de comunităţi locale.

În şedinţa ordinară de astăzi, 28 iulie 2022, consilierii judeţeni au votat pentru numirea unui nou vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi după ce Elena Grosu şi-a dat demisia din această funcţie în urmă cu o săptămână. Monitorul de Galaţi a relatat despre renunţarea acesteia la funcţie în articolul: Demisie neaşteptată la CJ Galaţi: Unul dintre vicepreşedinţi a renunţat la funcţie.

În acest context, astăzi, a fost ales să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, consilierul judeţean al Partidului Social Democrat, Mitică Sandu.

“Îi mulţumesc doamnei Elena Grosu pentru munca depusă alături de echipa Consiliului Judeţean şi îi urez bun venit noului vicepreşedinte, un om de echipă, cu experienţă administrativă şi foarte implicat în tot ceea ce face. Împreună avem mult de lucru pentru binele oamenilor, de dus mai departe investiţiile începute şi de pregătit noile proiecte de care judeţul Galaţi are nevoie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Mitică Sandu este inginer de profesie şi fost ofiţer specialist, aflat la cel de-al treilea mandat de consilier judeţean.

Cei doi parlamentari AUR de Galaţi, Lilian Scripnic şi Sorin Muncaciu, au fost prezenţi alături de preşedintele Consiliului Naţional de Conducere AUR, Claudiu Târziu, la Galaţi în cadrul unei campanii de consultare publică. La Galaţi s-au întâlnit cu reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cu cei ai mediului de afaceri. 

”Vrem să risipim toate suspiciunile şi să întărim încrederea românilor în noi'', a declarat Claudiu Târziu, liderul AUR de la Senat şi preşedintele Consiliului Naţional de Conducere. Întrebat dacă la următoarele alegeri electorale, AUR va avea candidaţi la Primăria municipiului Galaţi şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, Claudiu Târziu a spus că vor fi candidaţi pe absolut toate funcţiile. 

Potrivit acestuia, în acest moment AUR Galaţi are aproximativ 500 membri.

 

Pagina 1 din 5