Cătălin Mihai MOGA

Cătălin Mihai MOGA

S-a îndrăgostit de cine nu trebuia şi a plătit cu viaţa. Păcălită prin metoda "loverboy", Yasmin a crezut în iubirea lui Cătălin Pitaru (foto ), însă acesta a împins-o către moarte, după luni de groază. A obligat-o să se prostitueze atât în ţară cât şi în străinătate, iar banii îi reveneau lui.

catalin pitaru sinucidere galati

Ne mai suportând coşmarul, pe 25 iunie 2022, Yasmin şi-a pus capăt zilelor, la 18 ani abia împliniţi (detalii AICI!). S-a aruncat în gol de la etajul 5 al unui bloc din Capitală, unde practica, sub teroare, prostituţia. După decesul tinerei, Cătălin a fugit din ţară, însă a fost prins de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate. Acum este arestat (detalii AICI!).

Că au dat năvală problemele familiale peste Oana Matache după ce s-a despărţit de Răzvan Miheţ şi s-a combinat cu Radu Siffredi nu mai este un secret pentru nimeni. Însă acum, CANCAN.RO detonează o altă bombă. Şi anume aceea că sora Deliei nu stă deloc bine din punct de vedere financiar. Plata chiriei a devenit o corvoadă pentru Oana, mai cu seamă că nu se mai ocupă de concertele surorii sale. Mai mult, Gina Matache confirmă informaţiile!

(Citeşte şi Gina Matache: Am trăit degeaba! Gălăţeanul Radu Siffredi a adus-o la capătul puterilor: Uită-te la faţa lui!)

Oana Matache, cu responsabilitatea de a creşte doi copii concepuţi cu Răzvan Miheţ, nu-şi mai vede capul de probleme, după ce a ales să se cupleze cu Radu Siffredi, aşa cum se autointitulează tânărul pe reţelele sociale. Sursele CANCAN.RO informează că sora Deliei se confruntă cu grave probleme financiare şi că abia-i ajung banii pentru plata chiriei lunare a apartamentului în care blonda locuieşte alături de actualul partener, dar şi de Jessica şi Bogdan, copiii rezultaţi din căsnicia cu Răzvan Miheţ.

(Citeşte şi VIDEO: În pericol să rămână fără copii din cauza iubitului gălăţean: «Iarăşi plânge, o să-i bag un peni*****»)

Totodată, Oana Matache nu mai este booking-managerul Deliei, nu o mai însoţeşte pe aceasta la evenimente, astfel că robinetul artistei, care-i asigura surorii sume de bani consistente, s-a oprit. În aceeaşi măsură, fostul partener de viaţă al Oanei se ocupă acum doar de întreţinerea celor doi copii, iar Oanei nu-i rămân bani pentru diverse alte lucruri. CANCAN.RO a luat legătura cu mama Oanei, iar Gina Matache a recunoscut, în exclusivitate, problemele financiare ale fiicei sale. „Cine nu are probleme financiare în ziua de astăzi?! Mai multe detalii despre acest subiect o să scriu pe pagina mea de socializare”, a spus Gina Matache, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO.

(Citeşte şi Şi-a lăsat familia şi a fugit cu iubitul gălăţean! Oana, sora Deliei, a şocat pe toată lumea)

Oana Matache era încă soţia din acte a lui Răzvan Miheţ, cu care are doi copii, în perioada în care îşi găsise un nou partener. Radu Siffredi i-a pus inima pe jar blondinei, încă cea care se opune vehement relaţiei este nimeni alta decât mama tinerei. Gina Matache nu s-a ferit să facă declaraţii în acest sens în spaţiul public, însă, totodată, pentru a evita orice fel de complicaţii, Oana Matache şi Radu Siffredi au anunţat, recent, că vor dispărea din viaţa publică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a fost depistat în trafic la volanul unui microbuz radiat din circulaţie.
"În data de 27 martie a.c., în jurul orei 15.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Vlădeşti, judeţul Galaţi, un microbuz, cu număr de înmatriculare provizoriu specific Danemarcei, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autovehiculul în cauză figurează ca fiind radiat din circulaţie din data de 20.02.2023, de autorităţile din Danemarca", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Miercuri, 29 Martie 2023 13:24

În weekend, Galaţiul Pedalează!

Asociaţia Bike Works îi invită pe toţi iubitorii mersului cu bicicleta, duminică, 02 aprilie 2023, la evenimentul „Galaţiul Pedalează”.
„Sunteţi pregătiţi pentru un nou sezon pe bicicletă?! Haideţi să arătăm că suntem mulţi biciclişti în Galaţi, ca suntem prezenţi în trafic, că suntem prietenoşi cu mediul şi pedalăm cu bucurie pe străzile oraşului”, spune Ciprian Jiga, preşedintele Asociaţiei Bike Works.
Întâlnirea va fi aşadar pe 02 aprilie 2023, la ora 11.30, la Sala Sporturilor (Micro 19), de unde se va merge către Gradina Publică, în mod organizat, în coloană.
Traseul va fi următorul: Esplanada Sălii Sporturilor (Micro 19) - str. Brăilei - str. Cloşca - bd. Marea Unire - str. Traian - str. Brăilei - str. Domnească - Grădina Publică.
Important este ca participanţii să aibă bicicletele în stare bună de funcţionare, să respecte indicaţiile membrilor şi voluntarilor Asociaţiei Bike Works şi să respecte toate regulile de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, Asociaţia Bike Works recomandă tuturor să poarte casca de ciclism.
Înscrierile sunt gratuite, dar e necesar ca fiecare participant să completeze formularul de pe site-ul www.bikeworks.ro, pentru a avea o estimare a numărului de participanţi pana pe 01 aprilie 2023, la ora 12.00.
Link înscrieri: https://www.bikeworks.ro/galatiul-pedaleaza-2023/.

Specialiştii Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vor efectua o demonstraţie de tăieri anuale de primavară la toate grupele de trandafiri aparţinând patrimoniului propriu.
„Odată cu creşterea temperaturii exterioare, una dintre cele mai importante acţiuni care trebuie realizată la trandafiri este tăierea lor. Aceasta trebuie făcută cu multă grijă, pentru ca plantele să nu aibă de suferit. Fără tăierile de primăvară, trandafirii pot înflori, dar vor avea aspectul neîngrijit al arbuştilor sălbatici. Tăierea întreţine menţinerea formei tufei de trandafiri, igienizează planta şi reînnoieşte ramurile purtătoare de flori. De asemenea, se va face şi o demonstraţie de plantare corectă a trandafirilor”, potrivit Complexului Muzeal Galaţi.
La activitate va participa şi dr. Iuroaea Gheorghe, un pasionat de horticultură din Galaţi, care a mai colaborat cu instituţia gălăţeană în 2022, la proiectul „Schimb de practici horticole şi îmbogăţirea colecţiei de roze”.
Astfel, doritorii şi pasionaţii de cultura trandafirului sunt aşteptaţi să participe la demonstraţie, vineri, 31 martie 2023, începând cu ora 12.00, în sectorul Rosarium al Grădinii Botanice din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Fermierii români și bulgari au declanșat acțiuni de protest. "Noi, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Cereale (NGPA) din Bulgaria şi ai Forumului Fermierilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (FAPPR), luând în considerare:
Deteriorarea semnificativă a competitivităţii producătorilor agricoli bulgari şi români, ca urmare a liberalizării comerţului cu bunuri agricole cu Ucraina; situaţia problematică din sectorul agricol - fermierii se confruntă cu ameninţarea reală a falimentului în masă, incapacităţii să plătească chirii şi datorii semnificative între companii; lipsa activităţii obişnuite de piaţă din partea comercianţilor pentru achiziţionarea de cereale şi plante oleaginoase bulgare şi româneşti; faptul că preţurile de piaţă din ultimele luni ale tuturor cerealelor şi seminţelor oleaginoase cultivate în masă nu acoperă costurile suportate pentru producerea lor; depozitele producătorilor de cereale pline de produse agricole cu aproape două luni înainte de recoltă, din cauza blocării pieţei locale prin importul intensiv de cereale şi oleaginoase din Ucraina şi a imposibilităţii de a realiza producţia de cereale şi oleaginoase din Bulgaria şi România; precum şi bugetul extrem de redus al măsurii de sprijin de urgenţă elaborate pentru sectoarele cerealelor şi oleaginoaselor din Bulgaria, Polonia şi România, care nu va acoperi nici măcar parţial pierderile agricultorilor, au convenit să demareze acţiuni eficiente de protest cu o singură cerere:
În ceea ce priveşte Bulgaria şi România, nu se prelungeşte efectul REGULAMENTULUI (UE) 2022/870 al Parlamentului European şi al Consiliului din 30 mai 2022 privind importul scutit de taxe vamale a mărfurilor de origine agricolă din Ucraina.
Suspendarea tarifelor de import şi a barierelor în comerţul cu Ucraina a fost un angajament comun al UE, dar efectele sale sunt suportate în mod disproporţionat de statele membre apropiate de Ucraina.
Acţiunile de protest se vor desfăşura după cum urmează:
În Bulgaria: la 29.03.2023, 30.03.2023 şi 31.03.2023 la punctele de frontieră cu România din oraşele Vidin, Ruse, Silistra şi Kardam.
În România: în data de 07.04.2023 la diferite puncte de frontieră, Portul Constanţa, Bucureşti.
În ceea ce priveşte situaţia critică de pe pieţele noastre de cereale, reprezentanţii organizaţiilor agricole din Bulgaria şi România solicită insistent Comisiei Europene să ia măsurile necesare pentru a exclude cele două ţări afectate din Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind liberalizarea temporară a schimburilor comerciale care completează concesiile comerciale aplicabile produselor ucrainene în cadrul Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Ucraina, pe de altă parte", potrivit unui comunicat comun al fermierilor români şi bulgari.

Ana Morodan a fost reţinută, seara trecută, de către poliţiştii de la de Brigada Rutieră. Ea s-ar află la această oră într-unul dintre centrele de deţinere ale Poliţiei Capitalei, notează antena3.ro.
Din primele informaţii, se pare că Ana Morodan ar fi fost reţinută, seara trecută, în zona de Nord a Capitalei, când a fost prinsă conducând cu permisul suspendat. De asemenea, influencer-ul se pare că ar fi consumat băuturi alcoolice şi substanţe interzise.
Potrivit Brigăzii Rutiere, ar fi vorba despre două evenimente rutiere distincte.
Marți după-amiaza, în jurul orei 16:00, Ana Morodan ar fi fost oprită, în trafic, de către agenţii de la Rutieră. Femeia ar fi oprit autoturismul mult mai departe de locul unde se aflau poliţiştii. Dar asta nu este tot. În momentul în care a încercat să parcheze, influencer-ul a lovit două maşini care se aflau oprite.
Agenţii au încercat să o legitimeze pe şoferiţă, însă aceasta a declarat că nu are asupra sa documentele de identitate. Mai mult decât atât, deşi a fost condusă la sediul INML, a refuzat recoltarea probelor biologice. Prin urmare, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere.
La doar câteva ore, în jurul orei 23:00, poliţiştii de la Brigada Rutieră au oprit din nou în trafic maşina condusă de Ana Morodan. În urma verificărilor din baza de date, poliţiştii au constatat că avea permisul de conducere suspendat, ca urmare a evenimentului rutier petrecut anterior, în jurul amiezii. De data aceasta însă, Ana Morodan a acceptat, cu greu, testarea cu aparatul alcooltest, acesta indicând o valoare destul de mică de alcool.
Însă, în momentul în care a fost testată cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezenţa substanţelor psihoactive. Prin urmare, Ana Morodan s-a ales cu încă un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise şi a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore.
Urmează ca astăzi Ana Morodan să fie prezentată în faţa magistraţilor de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde procurorul de caz va decide dacă va dispune, în continuare, alte măsuri preventive în cazul acesteia.
„La data de 28 Martie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza sectorului 1, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul la volanul căruia se afla o femeie.
Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, şi-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule.
În urma accidentului de circulaţie au rezultat doar pagube materiale.
După stabilirea identităţii, au efectuat verificări cu privire la situaţia juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie au constatat faptul că, femeia figura cu permisul de conducere reţinut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.
De asemenea, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, a relevat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.
În acest context, conducătoarea autovehiculului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 2 şi 336 alin.2 din Codul Penal.
În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătorului Sectorului 1 în vederea luării unei măsuri preventive”, potrivit comunicatului transmis de reprezentanţii poliţiei.

Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, va fi distins cu „Ordre des Palmes Académiques” al Republicii Franceze, în grad de Ofiţer. "Distincţia, care va fi înmânată de doamna Laurence Auer, Ambasador al Republicii Franceze în România, vine ca o recunoaştere a efortului depus pentru consolidarea cooperării universitare, ştiinţifice şi culturale între Franţa şi România", informează Universitatea, care precizează că ceremonia va avea loc în după-amiaza zilei de luni, 03 aprilie 2023, în Sala Senatului.

Miercuri, 29 Martie 2023 11:13

Creşă nouă în zona Bariera Traian

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost aprobat, în cadrul PNRR, proiectul privind realizarea unei noi creşe cu toate dotările necesare, în zona Bariera Traian. Este vorba despre un proiect de aproximativ 11,8 milioane de lei.
Creşa va fi situată pe strada Tunelului, pe un teren în suprafaţă de 6.300 de mp, iar principalele lucrări prespun amenajarea terenului, construcţia propriu-zisă, dotarea cu mobilier şi echipamente, realizarea unui spaţiu de joacă, asigurarea utilităţilor, instalarea unui sistem de climatizare, amenajarea unor spaţii verzi etc.
„Copiii sunt viitorul şi trebuie să-i sprijinim de la primii paşi în viaţă. Ştiu că este nevoie de noi locuri în creşele din oraş şi facem totul pentru a le asigura celor mici toate condiţiile pentru formare şi dezvoltare în spaţii moderne şi primitoare”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Noua creşă ar urma să dispună de aproximativ 40 de locuri.
Primăria municipiului Galaţi mai are proiecte privind realizarea de cinci noi creşe, după ce ambele creşe existente au fost aduse deja la noi standarde, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

La Galaţi, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, funcţionează un centru de tratament multimodal al bolii Parkinson. Astfel, pacienţii aflaţi în diferite stadii ale bolii beneficiază de metode moderne de tratament, inclusiv de terapie infuzională, prin montarea unor pompe externe portabile, care eliberează continuu medicaţia direct în intestinul subţire. Până acum, pacienţii erau nevoiţi să ajungă în centrele medicale de la Bucureşti sau Iaşi pentru a beneficia de un astfel de tratament.
„Este o procedură medicală modernă, care îi ajută foarte mult pe pacienţii cu Parkinson, mai ales pe cei aflaţi într-un stadiu avansat al bolii. Practic, cu ajutorul acestui tratament, se reduce severitatea simptomelor, iar pacienţii pot realiza singuri o mare parte din activităţile zilnice. Fără această metodă de administrare a tratamentului, ei ar rămâne imobilizaţi la pat, riscând şi alte complicaţii medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Acest centru de tratament multimodal al bolii Parkinson funcţionează în cadrul clinicii de neurologie, iar pentru realizarea acestei intervenţii medicale este nevoie de o echipă multidisciplinară formată din chirurgi, gastroenterologi, neurologi şi medici de terapie intensivă.
„S-au realizat două astfel de proceduri, iar pacienţii au fost deja externaţi. Spre exemplu, unul dintre pacienţi, care era imobilizat la pat, a plecat pe propriile picioare după montarea acestui dispozitiv medical (video mai jos ). Această procedură medicală este gratuită”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în evidenţa medicilor sunt 870 de pacienţi cu Parkinson.
Deschiderea oficială a Centrului Regional de tratament multimodal în boala Parkinson - Galaţi are loc astăzi, 29 martie 2023, la Grădina Botanică.
„Prin acest centru, pacienţii cu boala Parkinson aflaţi în toate stadiile bolii, atât din Galaţi cât şi din judeţele limitrofe, beneficiază de terapii multimodale adaptate nevoilor lor, noutate fiind terapia intermitentă cu apomorfină (Apo-Go-Pen) şi tripla terapie administrate continuu, prin intermediul pompei LEICG. Până acum, pacienţii care aveau nevoie de o astfel de terapie erau nevoiţi să se deplaseze în centrele din ţară (Tg. Mureş, Bucureşti, Iaşi etc.). Coordonatorul Centrului Regional de Parkinson Galaţi este d-na conf. dr. Lungu Mihaela, care are alături echipa multidisciplinară, formată din medici şi cadre medicale de pe secţiile gastroenterologie, chirurgie, ATI şi neurologie. Atât costurile aferente întregii proceduri cât şi terapia pacientului sunt decontate integral, fără niciun cost suplimentar din partea pacientului”, transmite conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Video 1 (înainte), mai jos!

Video 2 (după), AICI!

Pagina 1 din 1133